Liga mistrů: Vaclíka se Suchým uvidíme v Lize mistrů i na jaře. Basilej dokázala na Anfield Road remizovat s Liverpoolem 1:1

Liverpool - Před zápasem skupiny B v rámci evropské klubové soutěže Ligy mistrů UEFA mezi Liverpoolem a švýcarskou Basilejí byly karty rozdány jasně. K tomu, aby anglický celek hrál jednu z nejprestižnějších fotbalových soutěží na světě i na jaře, musel porazit dnešního soka. Za to švýcarskému klubu, za který nastupuje jak gólman Tomáš Vaclík, tak obránce Marek Suchý, stačila k postupu ze skupiny i remíza. A právě to se Basileji povedlo. V jednom z dalších úterních duelů Ligy mistrů se například Galatasaray Istanbul střetl s Arsenalem. Londýnskému celku se v domácí lize příliš poslední dobou nedaří, ovšem nyní vysoko porazila tento turecký celek. Tomáš Rosický nebyl tentokrát ani na lavičce.

V prvním poločase duelu mezi Liverpoolem a Basilejí toho moc anglický celek nepředvedl, akorát jednu propagační střelu z úvodu, která vzešla z kopačky Stevena Gerrarda. Jinak byla aktivita ze strany týmu Reds nulová a spíše na Anfieldu úřadovali hosté. Všechno to vyústilo ve 25. minutě, kdy basilejští díky střele zpoza šestnáctky, kterou na branku vyslal Fabian Frei, otevřeli skóre a vedli zaslouženě 0:1.

Do druhého poločasu pak kouč Liverpoolu Brendan Rodgers vyslal tým se dvěma novými hráči, mezi nimiž byl i Markovič, který provětral střed hřiště a pozvedl tak tím útok liverpoolského celku. Jenže Markovič zápas nedohrál, jelikož v 60. minutě uviděl červenou kartu za to, že se lehce ohnal rukou po protihráče, jenž ho pronásledoval. O jedenáct minut později se liverpoolští dožadovali pokutového kopu poté, co přes gólmana Vaclíka přepadl kapitán domácích Steven Gerrard. Gólman se však nejprve dotkl míče a tak vše proběhlo podle pravidel.

Psala se 81. minuta tohoto zápasu, když se Gerrard postavil k rozehrávce volného přímého kopu. Ten zahrál legendární fotbalista parádně a už to bylo 1:1. Poslední desetiminutovka byla ve znamení velkého tlaku ze strany domácí celku, ovšem Vaclík a spol. odolal a tak díky remízovému stavu dál ze skupiny postupuje švýcarský klub.

Ronaldo vstřelil proti Razgradu 72. gól

V dalším zápase skupiny B hostil na svém stadionu Real Madrid bulharského nováčka této soutěže, kterým je Ludogorec Razgrad. První gól v Madrid padl v 19. minutě, kdy sudí odpískal ve prospěch Bílého baletu penaltu, co hostující Marcelinho zahrál ve své šestnáctce rukou. Kromě nařízené penalty přišel pro hosty ještě jeden trest a to vyloučení tohoto hříšníka. Penaltu následně proměnil v gól Cristiano Ronaldo. Portugalec tak vstřelil 72. gól v Lize mistrů. Pak se ještě trefili Bale, Arbeloa a Medrán, který si tak v závěru odbyl v dresu Realu premiéru. Real vyhrál 4:0.

V rámci skupiny A se střetl finalista z posledního finále Ligy mistrů Atlétiko Madrid s Juventusem. Duel, který se hrál v Turíně, hrál lépe tým, za něhož v minulosti kopal i český fotbalista Pavel Nedvěd, ovšem gól za ceých 90 minut diváci neviděli a zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

Výrazně gólovější a zábavnější byl druhý duel této skupiny, ve kterém se střetli fotbalisté Olympiakosu Pireus s Malmö. Výsledek 4:2 pro řecký celek však nic zvláštního neřešil, protože dál jdou Juventus a madridské Atlétiko.

Překvapivým vítězem skupiny je Monako, Rosický opět za Arsenal nenastoupil

Ve skupině C hostilo nepříliš gólově produktivní, při tom vedoucí celek této skupiny, Monako ruský Zenit Petrohrad. První střelu na branku vyslali domácí až v 63. minutě a hned z toho byl gól. Vstřelil ho Abdennour. V samotném závěru pak ještě druhou branku přidal Fabinho a tak klub hrající nejvyšší francouzskou soutěž uviddíme i v jarních bojích Ligy mistrů. Ve druhém utkání této skupiny hostila Benfica Lisabon Leverkusen. V tomto zápas gól nepadl.

Vestfálský klub Borussia Dortmund, který trénuje Jürgen Klopp, má v domácí lize problémy nevídaného rozměru, neboť v Bundeslize okupuje úplně poslední příčku a fanouškům se to rozhodně nelíbí, nicméně na evropské scéně se tomuto celku daří. Postoupil totiž do osmifinále z první pozice skupiny D, když remizoval doma ve svém posledním utkání v rámci této skupiny, s Anderlechtem Brusel 1:1.

Arsenal jel ke svému poslednímu zápasu na evropské scéně v tomto kalendářním roce do Turecka, kde je přivítal na svém stadionu Galatasaray Istanbul. Londýňanům se podobně jako Dortmundu v domácí lize nedaří - v posledním kole prohrál se Stoke 3:2 - ovšem nyní zvítězil vysoko 1:4 nad zmíněným istanbulským celkem. Dvakrát se trefili v tomto zápase jak Podolski, tak Ramsey. Co se týče Tomáše Rosického, tak ten opět nehrál. Nebyl ani na lavičce.

Konečné výsledky zápasů Ligy mistrů UEFA (9.12.2014):

SKUPINA A:

Juventus Turín - Atlético Madrid 0:0

Olympiakos Pireus - Malmö FF 4:2Branky: 22. Fuster, 63. Domínguez, 87. Mitroglu, 90. Afellay - 59. Kroon, 81. Rosenberg

Do osmifinále postupují: Juventus, Atlétiko Madrid

SKUPINA B:

Real Madrid - Ludogorec Razgrad 4:0Branky: 20. Ronaldo (z pen.), 38. Bale, 80. Arbeloa, 88. Medrán

Liverpool FC - FC Basilej 1:1Branky: 81. Gerrard - 25. Frei

Do osmifinále postupují: Real Madrid, Basilej

SKUPINA C:

Benfica Lisabon - Bayer Leverkusen 0:0

AS Monako - Zenit Petrohrad 2:0Branky: 63. Abdennour, 89. Fabinho

Do osmifinále postupují: Monako, Leverkusen

SKUPINA D:

Borussia Dortmund - Anderlecht Brusel 1:1Branky: 58. Immobile - 84. Mitrovič

Galatasaray Istanbul - Arsenal FC 1:4Branky: 89. Sneijder - 3. a 90.+2 Podolski, 11. a 29. Ramsey

Do osmifinále postupují: Dortmund, Arsenal

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Liverpool FC Fotbal

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 34 minutami

Juraj Cintula

Na Slovensku se začalo rozhodovat o osudu atentátníka na Fica

Specializovaný trestní soud v Pezinku v sobotu poslal do vazby Juraje C., který je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Obviněného dnes k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. K atentátu na politika došlo ve středu, zdravotní stav premiéra zůstává vážný, nicméně je stabilizovaný. 

před 1 hodinou

Vesmírná loď CST-100 Starliner

Problémy lodi Starliner pokračují. Start k ISS se znovu odkládá

NASA znovu odložila první start vesmírné lodi Boeing Starliner s posádkou. Důvodem jsou technické potíže. Loď měla vzlétnout k Mezinárodní vesmírné stanici ISS v úterý 21. května, kvůli úniku hélia se start posouvá na 25. května, informovala agentura AFP. 

před 1 hodinou

David Pastrňák

Příjezd Pastrňáka se Zachou by národní tým přivítal. Chystá se telefonát

Podobně jako u Davida Kämpfa a Martina Nečase, kdy těmto hráčům volali Petr Nedvěd s Martinem Havlátem téměř hned po vypadnutí jejich týmů z play-off kanadsko-americké NHL, budou nyní tito členové realizačního týmu národního mužstva během soboty kontaktovat oba hráče Bostonu Davida Pastrňáka a Pavla Zachu za účelem jejich posílení reprezentace na domácím MS.

před 2 hodinami

Robert Fico

Ficův stav se zásadně nemění. Kaliňák ale zmínil pozitivní prognózu

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je nadále vážný, nicméně stabilizovaný, uvedla ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Fico, jehož po středečním výjezdním zasedání vlády v Handlové několikrát postřelil atentátník, zůstává pro tuto chvíli v nemocnici v Banské Bystrici. 

před 2 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

V sobotu národní tým posílí ze zámoří Nečas. Do Prahy by mohli přijet také Pastrňák se Zachou

Během pátečního večera, kdy čeští hokejisté ještě na ledě pražské O2 Areny hráli duel s Rakouskem (4:0), přišla dlouho očekávaná zpráva o první posile z kanadsko-americké NHL. Po vypadnutí Caroliny z play-off zámořské soutěže se jí stal útočník Martin Nečas. Ten by měl dorazit do Prahy v sobotu před polednem a pak se rozhodne, zda se již dnes večer představí v zápase proti Velké Británii. Poté, co navíc z play-off NHL v noci na sobotu českého času vypadl Boston, je ve hře i příjezd Davida Pastrňáka a Pavla Zachy.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Britové i po vyrovnaném duelu s Dánskem stále bez bodu. Němci opět nastříleli osm branek

Duel dvou trápících se mužstev pražské skupiny A, tedy duel mezi Velkou Británií a Dánskem, nabídl v pátek odpoledne vyrovnanou bitvu, ze které vzešli nakonec vítězně Seveřané, navzdory dobrému vstupu do zápasu ze strany Britů. Ti sice svého soupeře trápili a dokázali hrát vyrovnanou partii, zásluhou přesilovkového gólu Wejseho však tři body putovali k dánskému týmu, Britové jsou dále bez bodu. Kdo rozhodně není bez bodu, je v ostravské skupině Německo, zvláště pak po posledních dvou zápasech, v nichž nastřílelo celkem 16 branek. 

před 6 hodinami

Petr Fiala

Fiala ocenil reakci odborů. Vyhlíží návrat k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají. 

před 6 hodinami

Volodymyr Zelenskyj (Ukrajina)

Západ se bojí, říká Zelenskyj s ohledem na válku na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev. 

před 7 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Češi nepovolili Rakušanům další překvapení. Porazili je 4:0 a čtvrtfinále mají jisté

Poté, co nejprve Rakušané potrápili Švýcary (4:5) i Kanaďany (6:7 po prodloužení) a posléze dokázali porazit Finsko 3:2, se naši jižní sousedé v pátek večer v pražské O2 Areně představili proti svěřencům kouče Radima Rulíka. Ten své mužstvo na nevyzpytatelného soupeře připravil, a i když především druhá třetině herně nebyla podle českých představ, výsledkově k žádnému překvapení tentokráte naštěstí nedošlo. Utkání dospělo k české výhře 4:0.

před 8 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putin tvrdí, že Rusko zatím neplánuje obsadit ukrajinské město Charkov

Ruský prezident Vladimir Putin v pátek uvedl, že Rusko zatím neplánuje obsadit ukrajinské město Charkov. Ruská ofenzíva v Charkovské oblasti je podle jeho slov reakcí na ostřelování ze strany Ukrajiny, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy