Liga mistrů: Bayern deklasoval Porto a postoupil do semifinále. Slaví i Barcelona

Mnichov - Po týdnu se na scénu vrátila milionářská klubová fotbalová soutěž Liga mistrů UEFA, tentokrát měla na programu dva odvetné čtvrtfinálové zápasy. První zápas se odehrál v Mnichově, kde tamní Bayern hostil FC Porto. To minulý týden překvapilo svou výhrou nad touto bavorskou mašinou 3:1 a mnichovští se poté nenacházeli v úplně ideální náladě. Čekalo se, že to doma bude mít těžké, jenže opak byl nakonec pravdou. Bayern dokázal před svými fanoušky vyhrát na portugalským celkem vysoko 6:1 a tak tím pádem jasným způsobem postoupit do semifinále. V něm budeme moci sledovat i katalánskou Barcelonu. Ta totiž na svém Camp Nou hostila Paris Saint-Germain, které v Paříži porazila 1:3. Díky dnešní výhře 2:0 se i tito věhlasní Katalánci dostali mezi nejlepší čtyrku této soutěže.

Už od začátku duelu, který se konal v Mnichově, bylo jasné, že se bude následujících devadesát minut odehrávat především pna polovině portugalského celku a hlavně před brankou FC Porta. Již po deseti minutách hry tu byla rychlá akce Bayernu, jež nakonec končila dorážkou do tyče branky, kterou hájil Fabiano. Ve 14. minutě tu pak byl první gól tohoto zápasu, když se po centru zleva dokázal přesně hlavou trefit Thiago Alcántara. Na další branku v hostující síti se čekalo osm minut, když se mohl z gólu radovat Boateng.

Bylo tak jisté, že se celý zápas odehraje v duchu exhibice a hráči portugalského týmu budeou pouhými přihlížejícími. Ještě než skončila první pětačtyřicetiminutovka, tak se hned dvakrát stačil trefit Lewandowski, pátou branku pak vstřelil Müller. Ve druhém dějství tohoto duelu pak bylo na domácích vidět, že trochu zvolnilo svoje tempo a dali chvílemi prostor i hostujícím hráčům, aby si v Allianz Areně zahráli. V 73. minutě se tak mohl radovat ze snížení na 5:1 Jackson Martínez, ovšem do konce zápasu stačil šestou branku Bayernu vstřelit Xabi Alonso a to krásně z volného přímého kopu. Bayren tak vyhrál doma vysoko 6:1 a může se těšit na soupeře v semifinálové fázi této prestižní soutěže.

Barcelona si doma postup v poklidu zajistila a pohlídala

Ve stejné době padl první jak v mnichovské Allianz Areně, tak i na věhlasném barcelonském Camp Nou. Ve 14. minutě se trefil Neymar, jenž po předchozí individuální akci dokonce kličkou obehrál i samotného gólmana hostů Siriga. Už v tu chvíli tak bylo jasné, že Barcelona bude dalším semifinálovým účastníkem. Domácím možná trochu zatrnulo čtyři minuty poté, když se rozvlnila síť po střele Ibrahimoviče. Tomu možnou radost překazil asistent rozhodčího a jeho praporek, který značil ofsajd.

Chybělo 10 minut do konce první půle, když se Neymar trefil podruhé. Na gól mu tehdy nádherně nacentroval Alves. Barcelona tak svým typickým způsobem dokráčela ppro postup v této soutěži.

Konečné výsledky odvetných čtvrtfinálových duelů Ligy mistrů UEFA (21.4.2015):

Bayern Mnichov - FC Porto 6:1Branky: 27. a 40. Lewandowski, 14. Thiago Alcántara, 22. Boateng, 36. Müller, 88. Alonso - 73. Jackson MartínezPrvní zápas: 1:3 (postupuje Bayern)

FC Barcelona - Paris St. Germain 2:0Branky: 14. a 34. NeymarPrvní zápas: 3:1 (postupuje Barcelona)

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Bayern Mnichov Fotbal

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 13 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 4 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

včera

Kanada si připsala druhou tříbodovou výhru. Lotyši vyhráli v prodloužení opět díky Daugavinšovi

Hokejisté Dánska možná pomýšleli na to, že by mohli v Praze zopakovat dva roky starou senzaci a vyhrát nad Kanadou třeba stejným výsledkem 3:2, jenže na to mohli pomýšlet maximálně tak první dvě třetiny. Po nich totiž Seveřané ztráceli na favorita pouze gól, když prohrávali 1:2, přičemž především ve druhé třetině dokázali Dánové Kanadě zatápět. Jenže zámořští mají ve svých řadách vycházející hvězdu Bedarda, který opět ukázal svou genialitu, k níž přidal hned dvě branky. Nejen díky nim, ale pak i suverénně odehrané třetí třetině nakonec Kanada dokráčela k jasné výhře 5:1. Daleko vyrovnanější duel se v neděli odpoledne hrál v Ostravě, kde Lotyši s Francouzi dospěli až do prodloužení, v němž za stavu 2:2, podobně jako v prvním zápase s Polskem, rozhodl o vítězství pobaltského účastníka turnaje jen vteřinu před koncem kapitán Daugavinš. 

Zdroj: David Holub

Další zprávy