Los Ligy mistrů: K vidění bude souboj Čech vs. Vaclík, Hloušek si zahraje s Realem Madrid

Monako - Ve čtvrtek vpodvečer se v Monaku konalo losování základních skupin nejprestižnější klubové soutěže Ligy mistrů UEFA. Tento los tak svedl k sobě například těžké váhy Barcelonu a Manchester City. Londýnský Arsenal Petra Čecha se utká mimo jiné s Paris Saint Germain, ale i s FC Basilej a bude tak ve skupinové fázi této soutěže k vidění i souboj českých gólmanů. Jeden ze čtyř českých fotbalistů, kteří si budou moci zahrát si Ligu mistrů, si zahraje s Realem Madrid. V tomto případě se jedná o Adama Hlouška hrající za Legii Varšava.

Co se týče zmiňovaného Arsenalu, tak ten si ve skupině A nezahraje pouze s Paris Saint Germain či s FC Basilejí, kde kromě gólmana Tomáše Vaclíka tradičně nastupuje i obránce Marek Suchý, ale i s přemožitelem Viktorie Plzeň Ludogorcem Razgrad z Bulharska. Skutečnost, že se ve skupině spolu utkají nejen hned dva čeští brankáři, okomentoval Petr Čech na svém twitterovém účtu následovně: "Bude spousta zábavy. Jste připraveni, fanoušci?" K losu se krátce vyjádřil i Tomáš Vaclík (FC Basilej): "Hezký los."

To samé si v podstatě po tomto losu může říct další ze čtyř českých zástupců v rámci skupinové fáze Ligy mistrů Adam Hloušek. Ten se v soutěži objeví v dresu Legii Varšava, která se do skupin Ligy mistrů podívá teprve podruhé. Polský celek se může těšit na souboje s Realem Madrid, jenž bude obhajovat triumf, Dortmundem a Sportingem Lisabon.

Anglický účadující mistr z Leicesteru, jenž se v této soutěži objevuje poprvé, se pak pro změnu utká s Portem, Bruggami a FC Kodaň. Zajímavé souboje pak budou k vidění mimo jiné jednak ve skupině C, kde se utká Barcelona s Manchesterem City a dostane se tak na pikantní souboj pro nového koučem manchesterského celku Pepem Guardiolou, jenž v minulosti působil právě u katalánských fotbalistů, a jednak také ve skupině D, kde se zase střetnou Bayern Mnichov a Atlético Madrid.

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

Paris St. GermainArsenal (Petr Čech)Basilej (Tomáš Vaclík, Marek Suchý)Ludogorec Razgrad

Skupina B:

Benfica LisabonNeapolDynamo KyjevBesiktas Istanbul

Skupina C:

BarcelonaManchester CityMönchengladbachCeltic Glasgow

Skupina D:

Bayern MnichovAtlético MadridPSV EindhovenRostov

Skupina E:

CSKA MoskvaLeverkusenTottenhamMonako

Skupina F:

Real MadridBorussia DortmundSporting LisabonLegia Varšava (Adam Hloušek)

Skupina G:

LeicesterPortoBruggyFC Kodaň

Skupina H:

Juventus TurínSevillaLyonDinamo Záhřeb

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Petr Čech Fotbal

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 14 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy