Liga mistrů: Juventus vyhrál v Portu 0:2 a je blízko čtvrtfinále, anglický mistr i přes porážku ještě může taktéž myslet na postup

Sevilla - Ve středu byly na programu poslední dva úvodní osmifinálové duely fotbalové Ligy mistrů a v rámci tohoto hracího dne se tak představil například úřadující anglický šampion Leicester, jenž musel ke svému zápasu odcestovat do Sevilly. Tam sice Lišky z Ostrovů jen těsně prohrály 1:2, přesto ale nadále existuje šance na postup anglického celku. To Juventus Turín se ve svém venkovím zápase vedl daleko lépe, neboť na hřišti Porta vyhrála Stará dáma 0:2 a k postupu do čtvrtfinále má tak hodně blízko.

Mužstvu, které v loňské sezóně senzačně triumfovalo v anglické Premier League, tedy Leicesteru, se nyní na Ostrovech příliš nedaří a není v současnosti daleko od toho, aby se bál o to, zda se udrží v anglické nejvyšší fotbalové soutěži či nikoli. A jakoby si Leicester přivedl potíže z anglické ligy i do Ligy mistrů. V ní se mu sice podařilo postoupit ze skupiny do vyřazovací fáze, začátek osmifinále v Seville však nevyšel úplně podle jeho představ.

Uběhlo totiž prvních patnáct minut hry a proti Liškám byla nařízena penalta, kterou následně zahrával Joaquín Correa. Tomu se však tehdy nepovedlo překonat gólmana Schmeichela, jenž to byl hlavně on, kdo držel šance Leicesteru na lepší výsledek v tomto zápase. V něm jako první skórovali domácí, když deset minut po penaltové situaci hlavičkoval milimetrově přesně Pablo Sarabia, který tak tedy otevřel skóre, 1:0. Mimochodem, byl to první gól v této soutěži po 385 minutách, který gólman Schmeichel inkasoval. Brankář Leicesteru totiž v předešlých čtyřech duelech Ligy mistrů vždy udržel nulu.

Další trefa v tomto utkání padla po přestávce a to konkrétně v 62. minutě, kdy na 2:0 pro Sevillu zvýšil Correa. Ten tak zakončil celou akci jeho kolegy Stevana Jovetiče, ktetrá jeho brance předcházela. Kdyby krátce před tímto momentem Vitolo netrefil pouze tyč, bylo už s Leicesterem amen, takhle mohl ještě pomýšlet na zdramatizování tohoto osmifinálového souboje. A to také nakonec nastalo. Běžela 73. minuta, když domácí obrana nestihla zareagovat na centr zprava z kopačky Drinkwatera, jenž tak před brankou našel nabíhajícího Vardyho a právě tento kanonýr snížil na 1:2. Tímto výsledkem také nakonec tento duel skončil a do Anglie si tak i přes prohru odváží Lišky jistou naději na postup do vysněného čtvrtfinále.

Casillase se jim dlouho ani v přesile nedařilo překonat. Nakonec museli Juventus spasit náhradníci

Byli to hlavně fotbalisté domácího Juventusu, kteří se neustále snažili nějak překonat Ikera Casillase, španělského brankáře ve službách Porta. Gólman, jenž tak nastoupil k již 56. zápasu play-off v této soutěži a dostal se tak tím pádem za Cristiana Ronalda a Andrése Iniestu v historické tabulce týkající se právě počtu startů ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, zachraňoval dlouhou dobu portugalský celek a vedle toho mu pomohla v jednom případě i branková konstrukce. Velké dobývání domácí branky nabralo ještě větší intenzity po 27. minutě, kdy byl domácí Telles vyloučen po dvou rychlých žlutých kartách.

Ke slovu se tedy museli dostat až náhradníci. Nejprve v 72. minutě otevřel skóre Pjaca, ke kterému se balón dostal i s notnou dávkou štěstí. Prakkticky hned na to na hřiště zavítal Dani Alvés, jemuž stačila pouhá minuta na rozkoukání se a nakonec se tak i on dočkal vstřelení branky. Ta padla jen 141 vteřin od té první. Sami Khedira pak mohl přidat i třetí gól, jenže to by musel trefit odkrytou klec. Domů se tak vrací Juventus s velmi slibným náskok 2:0 do ovetného zápasu.

Konečné výsledky úvodních osmifinálových duelů Ligy mistrů UEFA (22.2.2017):

FC Sevilla - Leicester City 2:1Branky: 25. Sarabia, 62. Correa - 73. Vardy

FC Porto - Juventus Turín 0:2Branky: 72. Pjaca, 74. Alves

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Juventus FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

včera

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

Zdroj: David Holub

Další zprávy