Liga mistrů: Barcelona doma s Juventusem pouze bezbrankově remizovala a v soutěži tak skončila, dál jde se Starou dámou i Monako

Barcelona - I ve středu pokračovala svými dalšími dvěma odvetnými čtvrtfinálovými duely nejprestižnější evropská klubová fotbalová soutěž Liga mistrů UEFA. Zraky nejen evropských fotbalových fanouškůse upíraly do katalánské metropole, tedy do Barcelony, kam zavítal Juventus Turín, který před týdnem dokázal před domácím publikem celkem až překvapivě jasně zvítězit nad partou kolem Lionela Messiho 3:0. Proto tak byli všichni zvědaví na to, zda se barcelonským podaří podobný zázrak, jaký se udál v odvetném osmifinále proti Paris Saint Germain. Nakonec Barcelona nedokázala turínské Staré dámě vstřelit branku a protože ani Katalánci neinkasovali, duel tak skončil bezbrankovou remízou, která dál posunula italský celek. Semifinále Ligy mistrů si zahraje i knížecí klub z Monaka, který po výhře v Dortmundu 3:2 z minulého týdne nakonec v domácí odvetě vyhrál pro změnu 3:1 a bude to tak tedy on, kdo se poprvé po třinácti letech objeví mezi čtyřmi nejlepšími celky této soutěže.

Na Kataláncích bylo během domácí odvety s Juventusem znát, že se nechází zrovna v té nejoptimálnější pohodě. Například Suárez se rozčiloval a takový Busquéts si dovolil i stračení do hlavního sudího Kuiperse. To samé učinil i Roberto. Přesto to byli právě domácí, kteří během úvodní půlhodiny předváděli útočný a agresivní fotbal, díky kterému se dostávali do nejedné příležitosti, jenže jim chyběla větší efektivita. Alba ve snaze umístit kulatý nesmysl do soupeřovy sítě jen marně bez většího úspěchu klouzal za míčem, stejně tak mohl gólman Buffon zůstat v klidu i při pokusech samotného Lionela Messiho. Suárez s Neymarem pak měli potíže vůbec se dostat přes hostující defenzivní linii. A čím víc se chýlil zápas ke svému závěru, tím stále blíže byli původní favorité z Barcelony k vyřazení. A právě takové množství nepovedených akcí dokázalo rozlítit nejednu domácí hvězdu. Vše nakonec vyvrcholilo ke konci první půle, kdy se v Messiho obličeji objevila krev a Kuipers měl co dělat, aby uklidnil vášně. Úvodní aktivitu Barcelony pak vystřídalo obléhání hostující šestnáctky ze strany domácích, ovšem to k žádné velké šanci nevedlo.

Po obrátce si svěřenci Luise Enriqueho zřejmě vzpomněli na již zmiňovaný zázrak z předešlého osmifinále a tak šli do druhé části hry ještě s větším nasazením a důrazem, přičemž vynikaly některé individuality. Mezi nimi například Neymar, jenž dokázal obejít hned pět svých soupeřů. Barcelonští se čím dál více pokoušeli o kombinační fotbal s tím, že do role zakončovatele se převtělil především Messi. Přesto se však nikomu z domácích nepodařilo překonat gólmana Buffona a poté, co ani hosté nevyužili své výpady ve druhé půli, při kterých neuspěli ani Cuadrado, ani Dybala, mohli se i tak turínští radovat po tomto zápase, který tedy skončil 0:0, neboť i takovýto výsledek je posunul do semifinálové fáze. Pro Barcelonu tento ročník Ligy mistrů tak již skončil.

V Monaku bylo o postupujícím rozhodnuto už po první půli

Byla to hrubka dortmundského gólmana Bürkiho, která nakonec zapříčinila první první branku tohoto zápasu mezi Monakem a Dortmundem, která padla už po třech minutách hry a o kterou se postarala vycházející hvězda domácího knížecího klubu Mbappé. Brankář vestfálského klubu totiž tehdy vyrazil Mendyho zakončení z osmnácti metrů pouze před sebe, kde byl přítomen právě osmnáctiletý monacký talent, pro nějž už tak byla jednoduchá úloha dostat baón do sítě, 1:0. Tím tak teda ještě zvýšilo Monako své šance na postup do semifinále, ještě větší pak byly, když o čtvrthodiny později Monako využilo rychlý kontr, při kterém byli hlavními aktéry Lemar s Falcaem, přičemž posledně jmenovaný nakonec skóroval, 2:0. Mimochodem, právě tento Jihoameričan, jehož jméno v překladu znamená "orel", hrál svůj jubilejní 50. duel v evropských pohárech a zaznamenal v něm tak svůj již 45. gól.

Vlastně už tehdy bylo o postupující rozhodnuto, v první půli se totiži zmohli dortmundští pouze k jedné střele Sahina, jenž nakonec trefil tyč. To však bylo ze strany hostů všechno, více už toho zkrátka v zápase nepředvedli. Sice tedy krátce po přestávce Reus dokázal snížit na 2:1, když využil toho, že se o něj v šestnáctce nikdo příliš nezajímal, bylo to skutečně všecno ze strany Dortmundu, co předvedl. Navíc měla štěstí, že Monako nevyhrálo ještě větším rozdílem, jelikož bez úhony přežila obrovské příležitosti Falcaa a Mbappého. Odvetný zápas nakonec skončil 3:1 pro domácí, když se o pojišťovací branku ještě postaral v 81. minutě Germain, jenž tak skóroval jen pár vteřin poté, co přišel na hrací plochu.

Konečné výsledky odvetných čtvrtfinálových duelů Ligy mistrů UEFA (19.4.2017):

FC Barcelona - Juventus Turín 0:0První zápas: 0:3, postupuje Juventus

AS Monaco - Borussia Dortmund 3:1Branky: 3. Mbappé, 17. Falcao, 81. Germain - 50. ReusPrvní zápas: 3:2, postupuje Monako

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Juventus FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

Izrael má v úmyslu rozšířit vojenskou operaci ve městě Rafah

Izrael má v úmyslu rozšířit svou vojenskou operaci v palestinském městě Rafah na jihu Pásma Gazy. V pondělí to řekl izraelský ministr obrany Joav Galant poradci Bílého domu pro národní bezpečnost Jakeovi Sullivanovi. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy