Liga mistrů: V Paříži zdemolovali Bayern, Chelsea otočila duel s Atléticem. Messimu se 100. gól vstřelit nepodařilo

Paříž - Ve středu pokračovalo svými dalšími osmi zápasy 2. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů UEFA a ani tentokrát nebylo o zajímavé zápasy a výsledky nouze. Většina zraků fotbalových fanoušků směřovala do francouzské metropole, tedy do Paříže. Právě tam zavítal úřadující německý šampion, jemuž se v poslední době na domácí scéně příliš nedaří a tak si určitě chtěl vylepšit chuť alespoň duelem na scéně evropské. Jenomže svěřenci kouče Carla Ancelotttiho poznali jaká je nynější síla týmu Paris Saint Germain poté, co o letní pauze nakoupil Brazilce Neymara či Franouze Kyliana Mbappého. Na straně francouzského celku nebylo znát, že by mezi Cavanim a Neymarem panovala nějaká nevraživosts, neboť právě tito dva se postarali o to, že PSG nakonec celkem jasně vyhrálo nad bavorským velkoklubem 3:0. Další zajímavý duel se odehrál na stadionu Atlética Madrid, kam pro změnu zavítala londýnská Chelsea. Ta, i přesto, že od 40. minuty prohrávala kvůli Griezmannově proměněné penaltě, nakonec vyhrála, když se jí nepříznivý stav povedlo otočit na vítězných 2:1. Do středečního programu také mimo jiné zasáhli dva čeští fotbaloví reprezentanti ve službách švýcarské Basileje Tomáš Vaclík a Marek Suchý. Až nečekaně vysoko, konkrétně 5:0, totiž doma Basilej vyhrála nad Benficou Lisabon. Prohrál i druháý portugalský celek Sporting Lisabon, nutno však dodat, že soupeře měl daleko těžšího a to katalánskou Barcelonu. Byl to smolný zápas pro portugalský celek, neboť kvůli vlastnímu gólu Coatese nakonec prohrál pouze 0:1 a protože se nepodařilo skórovat Lionelu Messimu, musí si tento slavný Argentinec na svou 100. trefu v evropských pohárech počkat i nadále.

Bayern Mnichov se v pařížském Parku princů ještě pořádně ani nerozkoukal a už po minutě hry prohrával. Tehdy byla k vidění Neymarova akce, na jejímž konci pak byla Brazilcova přihrávka na jeho spoluhráče  a to nikým nehlídaného Daniho Alvese, jenž tak tedy otevřel skóre zápasu, 1:0. Poté, co uběhla první půlhodina hry, tu byla další rychlá akce Pařížanů, kterou nakonec zakončil Cavani, když mu na jeho trefu přihrála jedna z letních posil Mbappé. Ten se ocitl v roli nahrávače v tomto duelu ještě jednou a to konkrétně v 63. minutě, kdy pro změnu přihrál Neymarovi a i on se nakonec zapsal do střelecké listiny. PSG tak tedy uštědřilo mnichovskému Bayernu porážku 0:3, což tak mimo jiné znamená, že tím Bayern vyrovnal svou nejvyšší porážku v základních skupinách této soutěže. V roce 2001 totiž taktéž prohrál 0:3 a to s Lyonem.

V rámci základní skupiny B tohoto ročníku Ligy mistrů pak 3:0 skončil i druhý souběžně hraný zápas v Bruselu, kde tamní Anderlecht hostil Celtic Glasgow a byl to právě tento skotský celek, jenž již zmíněným výsledkem vyhrál. Díky Griffithsovi, Mbodjiho vlastnímu gólu a Sinclairovy trefy ze závěru zápasu si tak tedy Ostrované vezou domů tři body.

Martial řídil úspěch Rudých ďáblů v Moskvě, v Basileji oslavil hráč své dvacetiny nejlepším možným způsobem

V Moskvě, kde tamní CSKA hostila Manchester United učitě jen tak nezapomenou na Martiala. Byl to právě on, kdo svým výkonem rozhodl o tom, že si Rudí ďáblové v rámci skupiny A odvezou všechny tři body za výhru 1:4. Martial totiž nejprve nacentroval míč tak přesně, že ho pak hlavou do branky uklidil Lukaku, poté to byl sám Martial, kdo se mohl radovat z gólu, jenž vstřelil z penalty, třetí branku hostů z Manchesteru pak vstřelil opět Lukaku a opět se o asistenci postaral Martial. Čtvrtou branku Rudých ďáblů pak obstaral Mchitarjan, který úspěšně dorazil předešlou Martialovu střelu.

Pěkně usínat se bude určitě i Dimitrimu Oberlinovi ze švýcarské Basileje, který právě ve středu slavil své dvacetiny a na hřišti švýcarského celku, kam zavítala Benfica Lisabon, je oslavil nejlépe jak mohl. Nejen, že vstřelil hned dvě branky, ale vedle toho si v tomto zápase připsal i asistenci a díky němu pak tým Tomáše Vaclíka a Marka Suchého, kteří do tohoto duelu taktéž nastoupili, kopal penaltu. I proto tak tedy Basilej vyhrála nad lisabonským celkem vysoko 5:0 a ukončila tak devítizápasovou šňůru bez výhry v Lize mistrů.

Chelsea otočila v Madridu nepříznivý stav, Karabach si doma po debaklu z Londýna fanoušky neudobřil

Byla to určitě pro londýnskou Chelsea rána, když od 40. minuty v zápase skupiny C na hřišti Atléticu Madrid prohrávala 0:1 a to kvůli tomu, že tehdy Griezmann proměnil pokutový kop. Od té doby tak musela dotahovat a nakonec se jí přeci jenom otočit tento nepříznivý stav podařilo. Nejdříve se povedlo vyrovnat Moratovi, v samém závěru utkání pak rozhodl o zisku dalších tří bodů pro Chelsea Batshuyai, jenž se mimochodem trefil hned pětkrát v posledních třech duelech.

Už po patnácti minutách hry pak bylo rozhodnuto v ázerbajdžánském Karabachu, pro kterého je to vůbec první účast v Lize mistrů v historii. Manolas a Džeko tehdy ustanovili průběžné skóre 2:0 pro AS Řím. Klub z Věčného města pak nerozhodila ani branka Pedra Henriqueho ze 29. minuty, jež tak pouze nakonec upravila stav na konečných 1:2 pro hosty z Apeninského poloostrova.

Messi si na stý gól v evropských pohárech musí ještě počkat

Do středečního programu fotbalové Ligy mistrů zasáhla i Barcelona v čele s Argentincem Lionelem Messim, jenž tak doufal ve stou trefu na evropské scéně a tudíž vyrovnání rekordu, jenž má dosud v držení pouze Portugalec Cristiano Ronaldo z Realu Madrid. Proti Sportingu Lisabon se mu to ale nepodařilo a skórovat se nepodařilo ani jeho spoluhráčům, přesto to byli právě Katalánci, kteří nakonec vyhráli 1:0. Stalo se tak díky nešťastnému vlastnímu gólu Coatese.

Ve druhém zápase skupiny D pak Juventus Turín hostil Olympiakos Pireus a byl to italský úřadující mistr, jenž nakonec vyhrál 2:0 a to zásluhou Higuaína a Mandžukiče, kteří se postupně zapsali na střeleckou listinu.

Konečné výsledky zápasů 2. kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů UEFA (27.9.2017):

SKUPINA A:

CSKA Moskva - Manchester United 1:4Branky: 90. Kučajev - 5. a 27. Lukaku, 19. Martial (z pen.), 57. Mchitarjan

Basilej - Benfica Lisabon 5:0Branky: 20. a 69. Oberlin, 2. Lang, 60. van Wolfswinkel (z pen.), 76. Riveros

SKUPINA B:

Anderlecht Brusel - Celtic Glasgow 0:3Branky: 38. Griffiths, 50. Mbodji (vl.), 90. + 3. Sinclair

Paris St. Germain - Bayern Mnichov 3:0Branky: 2. Dani Alves, 31. Cavani, 63. Neymar

SKUPINA C:

Karabach - AS Řím 1:2Branky: 29. Pedro Henrique - 7. Manolas, 15. Džeko

Atlético Madrid - Chelsea 1:2Branky: 40. Griezmann (z pen.) - 60. Morata, 90. + 4. Batshuayi

SKUPINA D:

Sporting Lisabon - FC Barcelona 0:1Branka: 49. Coates (vl.)

Juventus Turín - Olympiakos Pireus 2:0Branky: 69. Higuaín, 80. Mandžukič

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Paris Saint-Germain FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 4 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 5 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy