Real slaví hattrick v Lize mistrů. Šance Liverpoolu pohřbil Karius

Kyjev - Real Madrid si v Lize mistrů připsal třetí vítězství v řadě. Pod výhrou 3:1 se podepsal především trestuhodně chybující gólman Liverpoolu Karius, který věnoval góly Benzemovi a Baleovi, ten se trefil hned dvakrát. Jedna branka Maného byla pro anglický tým málo.

Rozhodující zápas nejprestižnější evropské soutěže byl také soubojem dvou velkých individualit. Madridský Cristiano Ronaldo v této sezoně nastřílel 42 branek, Mohamed Salah z Liverpoolu ještě o dvě více. Nejvíce se ovšem bude mluvit o Lorisi Kariusovi, ten do děje duelu totiž zasáhl tím nejrozhodnějším způsobem.

Začátek patřil Liverpoolu a zraněným hráčům

V úvodních minutách, které patřily anglickému týmu, byl aktivní Alexander Arnold, teprve devatenáctiletý krajní bek. Z jeho centrů ale Liverpool nic nevytěžil. Madridští poprvé zahrozili po čtvrthodině hry zásluhou tvrdé, ale nepřesné střely Ronalda.

První skutečně vážnou šanci měli svěřenci Jürgena Kloppa. Firminova střela z otočky byla zblokována obranou Realu a prudkou střelu Arnolda skvěle ztlumil Navas. Po půlhodině hry přišla pro město Beatles krutá rána, zranil se totiž nejlepší střelec Mohamed Salah. Chvíli nato odstoupil i obránce Madridu Carvajal.

Smutek ze zranění spoluhráče mohl Real zažehnat těsně před poločasovou přestávkou. Dorážka Benzemy po Ronaldově hlavičce sice skončila až za Kariusem, ale pískal se ofsajd. V prvním dějství tak kyjevský stadion žádnou branku neviděl.

Druhá půle nabídla neuvěřitelné branky

Program druhé části odstartovalo břevno Isca. Největší šanci zápasu španělskému záložníkovi vypracoval nešťastnou přihrávkou Lallana. A pak se stala neuvěřitelná věc. Dlouhý míč na Benzemu sebral v pohodě brankář Karius, který chtěl potom rychle rozehrát, ale míč hodil přímo na nohu Benzemy, od kterého se odrazil přímo do brány. Nepochopitelná chyba německého gólmana a 1:0 pro Real.

Odpověď anglického celku byla velmi rychlá. Rohový kop přistál na hlavě Lovrena jehož střelu ještě tečoval Mané. Bylo srovnáno a mohlo se začít znovu. V 64. minutě se ale udál další kouzelný fotbalový okamžik a Real Madrid opět vedl. Marcelo krásně odcentroval do vápna, kde se do vzduchu pověsil střídající Bale a nůžkami nedal Kariusovi šanci.

Walešský útočník byl přitom na hřišti pouhé tři minuty a své akrobatické zakončení trefil z dobrých patnácti metrů.

Karius si vybral i druhou slabou chvíli

Zápas měl ve druhém poločase tempo, což potvrdil Senegalec Mané, který v 70. minutě orazítkoval tyč. Real ale stále vedl a mohl si výsledek i vylepšit - Ronalda ale do zakončení nepustil Robertson. Definitivní tečku pod výsledek napsal opět Karius, který trestuhodně pustil střelu Balea.

Real tak získal svůj třináctý titul z nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu a jeho trenér Zinedine Zidane si za dva a půl roku na lavičce týmu došel už pro třetí titul.

A brankář Karius si asi zítra začne hledat nové angažmá...

Konečný výsledek finále Ligy mistrů:

Real Madrid - Liverpool 3:1 (0:0)Branky: 51. Benzema, 64. Bale (Marcelo), 83. Bale (Marcelo) – 55. Mané (Lovren)

Real Madrid: Navas – Carvajal (37. Nacho Fernández), Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Isco (61. Bale) – Benzema (89. Asensio), Ronaldo

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson – Milner (83. Can), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (31. Lallana), Firmino, Mané

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Real Madrid FC Liverpool

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy