Hotovo! Maurizio Sarri bude od příští sezóny trénovat Juventus

Pouze po jedné sezóně na lavičce londýnské Chelsea, se kterou v níž dokráčel nejen ke třetímu místu v anglické Premier League zaručující účast v Lize mistrů, ale především k tiumfu v Evropské lize, se trenér Maurizio Sarri loučí s Britskými ostrovy. Italský stratég dnes svým podpisem smlouvy o tříleté spolupráci potvrdil svůj odchod do Juventusu Turín, o kterém se v posledních dnech spekulovalo v zákulisí čím dál více.

Jak informují italská média, Juventus, který bude v následující sezóně obhajovat na Apeninském poloostrově mistrovský titul a v němž působí, jak známo, coby viceprezident bývalý český fotbalista Pavel Nedvěd, byl ochoten zaplatit odstupné ve výši 1,1 milionu liber (asi 32 milionů korun). V tomto se však rozcházejí informace z britských médií. Ty totiž hovoří o pěti až deseti miliony liber.

Maurizio Sarri tak tedy v Juventusu nahrazuje Massimiliana Allegriho, který se po poslední sezóně 2018/19 rozhodl dát si rok pauzu od fotbalu. Během pětiletého působení u Staré dámy však ale tento kouč dokázal s Juventusem hned pětkrát dokráčet k mistrovskému titulu, vedle toho čtyřikrát vyhrát italský pohár a dvakrát pak Superpohár. Allegrimu se s Juventusem také dvakrát podařilo postoupit až do finále Ligy mistrů.

Dodejme, že pro Sarriho nebude působení v italské lize ničím novým. V minulosti trénoval Neapol, do italské Serie A se mu pak nepodařilo postoupit s Empoli.

Související

Pavel Nedvěd

Bude Nedvěd osm měsíců mimo fotbal? Takový trest pro něj žádá prokuratura

V rámci kauzy falšování klubového účetnictví čelí jeden z podezřelých, tedy viceprezident Juventusu Turín, bývalý český reprezentant a držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd čelí nejnověji možnéhoosmiměěsíčními zákazu činnosti ve fotbale. Právě takový trest pro něj žádá podle italského deníku Gazzetta dello Sport žádá italská prokuratura. Daleko vyšším trestům pak čelí bývalý sportovní ředitel klubu Fabio Paratici, stejně tak i pro šéfa Andreu Agnelliho.

Více souvisejících

italská série A Fotbal Juventus FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy