Bezbranková remíza. A teď se Plzeň připraví na řecké peklo

Přestože fotbalisté Viktorie Plzeň měli hned několik příležitostí k tomu, aby mohla v tomto důležitém úvodním zápase 2. předkola Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus zvítězit a do o dvety v Řecku si tak odvézt příjemnější výsledek než je bezbranková remíza, nakonec tedy gól fanoušci přítomni na plzeňském stadionu neviděli a to na druhé straně. Nejblíže k němu měli Čermák a Kopic, který navíc poslal míč do tyče. Západočeši se tak tedy budou muset o postup do 3. předkola této soutěže poprat za týden v Řecku, musejí však počítat s tím, že jim tam bude hodně teplo a nejenom kvůli počasí.

Oba týmy v Plzni začali opatrným fotbalem a bylo tak znát, že ani jedna strana nechce ztratit zbytečně míč. Stejně tak dělat další možné osudné chyby. Protože ale domácí celek věděl, že za týden se odveta bude hrát v Řecku, byli to právě Viktoriáni, kteří se jako první více snažili bouchat na vrata zvanou "obrana Olympiakosu". V úvodní dvacetiminutovce tak tedy svěřenci kouče Pavla Vrby měli skutečně navrch. Problémy dělal hráčům řeckého klubu jak Kopic, tak i Hrošovský, Kayamba se nebál ukázat několik technických fines, do zakončení se několikrát dostával i Čermák a Hloušek, přestože zastával post obránce, byl hodně vidět i vepředu. Dohromady tak tedy celek předvádělo velmi rychlý fotbal, přičemž k rychlosti přispěla i zpřesněná kombinace.

Hostující tým se tehdy spíše bránil a pokud se podíval na útočnou polovinu, šlo v jeho případě o skutečně výjimečnou situaci. Navíc musel portugalský lodivod řeckého týmu Pedro Martins brzy vystřídat kvůli zranění svého kapitána Papadopoulose. Právě tento moment jakoby plzeňským v hlavě sdělil, že by od této doby mohla být obrana Olympiakosu zranitelnější. Poprvé tak mohl za Plzeň skórovat Čermák, ovšem jeho střelu dokázal porugalský gólman Sá vytáhnout. Před odchodem do kabin pak prakticky nic nezmohol proti Kopicově hlavičce, ta ale po Pernicově teči nakonec skončila na tyči. Balón mohl dorážet do prázdné klece Havel, ale tehdy i jeho tato situace zaskočila na tolik, že včas nezareagoval.

Po návratu na hřiště se domácí rozhodli k náporu, navíc než na Kayambovo zakončení do boční sítě se však z kraje druhé půle parta Pavla Vrby nezmohla. Hosté se spíše uchalovali k nic nezakládajícím odkopům a přesto se tak dokázali ubránit. Ani kombinace, ani dlouhé míče nebyly tím receptem na úspěch proti Olympiakosu a tak tedy se oba týmy po prvním zápase v Plzni rozešla smírně 0:0. Nic na tomto stavu nezměnil ani zlepšený výkon hostů ze závěru zápasu, ze kterého však vyplynula pouze Gurrerova rána, se kterou gólman Hruška neměl žádný problém.

Úřadující český vicemistr tak bude muset za týden v Řecku ještě více zabrat, aby mohl pomýšlet na účast v základních skupinách Ligy mistrů, kam se chtějí po roce zase podívat.

Konečný výsledek úvodního utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů (23.7.2019):

Viktoria Plzeň - Olympiakos Pireus 0:0

Související

Barcelona přivítá na svém monumentálním stadionu Manchester United.

Evropské jaro plné velkých zápasů. Liverpool se utká s Realem, Barcelona s Manchesterem United

Tento týden se ve švýcarském Nyonu rozhodlo losem o osmifinálových zápasech Ligy mistrů a zápasech 2. kola Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Ani tentokrát nebude v prvních jarních vyřazovacích fázích nouze o atraktivní duely. V osmifinále milionářské soutěže se například utkají poslední finalisté této soutěže Liverpool a Real Madrid, los pak svedl k sobě i finalisty z roku 2020 Paris Saint Germain a Bayern Mnichov. Ve 2. kole Evropské ligy se pak pro změnu střetnou giganti Barcelona a Manchester United.

Více souvisejících

fotbal liga mistrů FC Viktoria Plzeň Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

Tuleja ministrem pro vědu a výzkum nebude. Nominace se vzdal

Kandidát na ministra pro vědu, výzkum a inovace Pavel Tuleja (TOP 09) se v pátek rozhodl vzdát nominace do funkce. Ve vládě měl nahradit poslankyni Helenu Langšádlovou, jejíž demisi již přijal prezident Petr Pavel.  

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy