Zápas mezi Ajaxem a Barcelonou bude pískat český sudí Pavel Královec

Nyon – Evropská fotbalová federace UEFA nominovala na zítřejší duel Ligy mistrů Ajax Amsterdam – Barcelona jako hlavního rozhodčího jedničku mezi českými arbitry Pavla Královce. Jeho kolegové budou také z Česka, jeden pomezní rozhodčí bude Slovák.

Jmenovitě to bude takto: pomezními sudími budou Martin Wilczek a právě Slovák Roman Slyško, brankovými rozhodčími budou Radek Příhoda a Michal Paták. Čtvrtým sudím bude Antonín Kordula. Oznámila to UEFA na svých stránkách.

Pro česko-slovenskou rozhodcovskou sestavu je dobře, že v zápase, který budou pískat, vlastně už o nic moc nepůjde. Katalánská Barcelona už má zajištěný postup ze skupiny H do osmifinálových bojů. A tak by nemusel být na sudí veliký tlak. Doprovodit katalánce do jarní fáze soutěže může další tým z této skupiny AC Milán. Italskému velkoklubu se sice ve své domácí soutěži moc nedaří a dokonce se mluví i o vyhazovu jejich kouče Allegriho, v evropské Lize mistrů to naopak klubu jde a pokud Barcelona zítra porazí Ajax, což je pravděpodobné, a samotný AC Milán venku porazí Celtic Glasgow, postup italský klub nemine.

Co se týče samotného rozhodčího Pavla Královce, ten pískal už několik zápasů v Lize mistrů a i několik zápasů s evropskými velkokluby. Například ve skupinové fázi v loňské Lize mistrů pískal duel mezi Dortmundem a Manchesterem City, kde se nebál v poslední minutě odpískat proti Dortmundu penaltu, konečný výsledek byl tehdy nakonec 1:1.

Královec pískal i na Santiago de Bernabeu, kde si po zápase prohodil řeč i s tehdejším trenérem Realu Madrid José Mourinhem. Letos na jaře pískal osmifinálový odvetný duel mezi Bayernem Mnichov a Arsenalem, ve kterém ukázal žlutou kartu i Tomáši Rosickému, který v tomto duelu zfauloval Robbena. Poslední zápas vůbec, který zatím Královec pískal, byla v sobotu liga. Konkrétně zápas mezi Spartou a Mladou Boleslaví.

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Ajax Amsterdam FC Barcelona

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 19 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy