V NHL se v noci na dnešek dokázal z Čechů prosadit jen Gudas

Toronto – Ten svou třetí trefou v aktuálně probíhající sezóně přispěl k výhře jeho Tampy na ledě kanadského Toronta, které srazil do kolen výborně hrající Steven Stamkos.

Zkušený útočník a Gudasův spoluhráč si během zápasu připsal hattrick, přičemž to byl právě on, kdo nasměroval Tampu k vítězství. Svými góly totiž dokázal zařídit obrat z 2:1 na 4:2, na což už javorové listy nenašly odpověď.

V poslední dvacetiminutovce sice ještě dokázal snížit domácí Gardiner, ovšem klid a jistotu vrátil Tampě v 53. minutě Johnson úpravou skóre na konečných 3:5. A jako by to nestačilo, domácí tým kromě bodů přišel taky o obránce Rangera, jenž se zranil hned v první třetině.

To Winnipeg svého hvězdného gólmana do zápasu postavit ani nemohl. Ondřej Pavelec se zranil už 14. března v utkání proti newyorským Rangers a zatím není vůbec jasné, kdy by se mohl zase ukázat na ledě.

Jeho náhradníkovi se nicméně daří. Z posledních tří duelů vychytal Montoya dvě výhry, přičemž ta poslední přišla právě na ledě Colorada, které Jets s trochou štěstí přehráli 4:5; byť až v prodloužení.

Mnohem zajímavější utkání se však odehrálo na ledě Chicaga, které přivítalo aktuálně první tým tabulky St. Louis. Od obou celků se očekávala hodně útočná, ale vyrovnaná partie, kterou však Blues moc nezvládli.

Na ledě soupeře se jim vůbec nedařilo, a i když si vytvářeli šance, jejich proměňování se ukázalo být nepřekonatelným problémem. Nakonec proto museli skousnout porážku 4:0 a do dalšího kola mají co zlepšovat.

Toronto - Tampa Bay 3:5 (2:3, 0:1, 1:1)Branky: 4. Kessel, 11. Kuljomin, 49. Gardiner - 14., 16. a 26. Stamkos, 1. Gudas, 53. Johnson

Vancouver - Nashville 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)Branky: 47. Jensen, 48. Edler

Winnipeg - Colorado 5:4 v prodloužení (2:2, 1:1, 1:1 - 1:0)Branky: 4. a 45. Ladd, 13. Tangradi, 33. E. Kane, 62. Wheeler - 1. O'Reilly, 18. Landeskog, 40. Holden, 51. McLeod

Chicago - St. Louis 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)Branky: 20. Keith, 36. Shaw, 46. Krüger, 48. B. Smith

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Radko Gudas (hokejista)

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy