Jak se může dohrát Liga mistrů? Během dvou týdnů a bez diváků, píše tisk

Jak píše britský deník The Independent, fotbaloví funkcionáři, kteří měli k tomu kompetence, se dohodli na tom, aby se sezóna 2019/20 obou evropských pohárů, jak Ligy mistrů, tak Evropské ligy, dohrála. Protože se ale nyní v dubnu nehraje a stále se úplně neví, kdy se hrát v Evropě začne a protože se po předešlých rozhodnutích UEFA ví, že by měla v Evropě začít příští sezóna 2020/21 v září, nejzazším termínem tak zůstává pro dohrání aktuálně přerušené sezóny evropských pohárů srpen. A právě během něj by se obě soutěže mohly dohrát hned během dvou týdnů, bez diváků a na neutrální půdě.

S takovýmto návrhem po svém jednání údajně přicházejí sama Evropská fotbalová unie UEFA a Evropská klubová asociace ECA. Obě tyto organizace pak dávají přednost dohrání aktuálně přerušené sezóny jednotlivých národních fotbalových soutěží do července potažmo do začátku srpna.

Ten by měl být pak určen především evropských pohárovým soutěžím a to nejen předkolům jak Ligy mistrů, tak Evropské ligy, ze kterých by se kvalifikovaly účastníci následných skupinových fází obou soutěží pro ročník 2020/21, ale nově i zbývajícím fázím těchto soutěží ze sezóny 2019/20.

Během pouhých dvou týdnů by se měly odehrát zbývající čtvrtfinálová, semifinálová a finálová a aby se to všechno během takovéto krátké chvíle stihlo, bude potřeba změnit herní systém. Nebude se tak hrát každý zápas dvakrát (úvodní zápas a odveta), ale vždy pouze jednou a to neutrálním hřišti. Píší o tom takto alespoň španělská média, jakými jsou rozhlasová stanice Cerena SER či deník AS. Ne všichni účastníci evropských pohárů 2019/20 s tímto plánem ale souhlasí.

Před týdnem se sám předseda Aleksander Čeferin nechal v rozhovoru pro německou ZDF slyšet, že nejzazším termínem pro dohrání přerušené sezóny jak Ligy mistrů, tak Evropské ligy je červenec potažmo srpen. Pokud se to dohrát do té doby nestihne, Čeferin poprvé připustil, že by se tak tyto rozehrané soutěže nakonec musely zrušit.

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Děti by si měly především hrát a učit se.

Dětská práce se pojila zejména s válkami, skoncovat s ní nebylo jednoduché

Na 12. června připadá Světový den proti dětské práci. Ten vyhlásila Organizace spojených národů s cílem upozornit na problém dětské práce, který je mnohde stále aktuální. Také u nás byla v minulosti dětská práce poměrně běžnou praxí, a to výrazněji během válek. Ačkoliv se snažil s prací dětí skoncovat již v 19. století císař František Josef I., ještě v minulém století děti pracovaly velice často.

včera

včera

AC Sparta Praha

Potvrzeno. Brian Priske odchází ze Sparty do Feyenoordu, nástupcem se stává asistent Friis

To, o čem se v posledních dnech ve fotbalovém zákulisí neustále spekulovalo, se stalo skutečností. Fotbalová Sparta oznámila odchod svého úspěšného trenéra Dána Briana Priskeho, jenž tak míří za novým angažmá do Feyenoordu Rotterdam. Stává se tak po dvou letech působení na Letné, kde s Pražany dvakrát vyhrál ligový titul a jednou také český pohár. Ve Feyenoordu se stane nástupcem Arneho Slota, jenž od příští sezóny bude trénovat Liverpool. To Spartu nově povede dosavadní asistent Lars Friis.

včera

Bojový letoun F-16, photo by Chandler Cruttenden

EXKLUZIVNĚ: Stíhačky F-16 míří na Ukrajinu. Nebudou nasazeny ze základen NATO, uvedlo nizozemské MO pro EZ

Nizozemské stíhačky F-16 již jsou na cestě na Ukrajinu. EuroZprávy.cz exkluzivně oslovily nizozemské ministerstvo obrany, aby průběh dodávek objasnilo. Zatímco mluvčí Helen Sikkesová odmítla využívání základen NATO ze strany ukrajinských pilotů, ministryně obrany už dříve prohlásila, že bude možné ostřelovat těmito stíhačkami území Ruské federace. 

včera

včera

včera

včera

Mark Rutte

Mark Rutte se stane novým šéfem NATO, tvrdí Finsko

Finský prezident Alexander Stubb ve čtvrtek oznámil, že úřadující nizozemský premiér Mark Rutte je pravděpodobným kandidátem na nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO). Informovala o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

Univerzity upozorňují na kolaps systému. Ministerstvo vnímá problém a shání peníze

Vysokoškolští pracovníci jsou nespokojeni se současným stavem vysokého školství. Již v pondělí se vydali protestovat do ulic v rámci iniciativy Hodiny pravdy, tentokrát pod heslem Kolaps systému. EuroZprávy.cz v tomto kontextu obdržely prohlášení od resortu školství s tím, že pro příští rok žádá o navýšení rozpočtu pro vysoké školy o šest miliard. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy