Rozhodnuto! Roman Berbr byl vzat do vazby. Skončil v ní i Rogoz

V neděli se rozhodlo o tom, že místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr, jehož v pátek spolu s dalšími devatenácti lidmi zadržela policie, bude nakonec vzat do vazby. Pro server Sport.cz tuto informaci potvrdil Berbrův právní zástupce Filip Seifert. „Mohu potvrdit, že Obvodní soud pro Prahu 6 rozhodl o vzetí pana Romana Berbra do vazby. My se domníváme, že k tomu nejsou žádné důvody a podali jsme na místě stížnost,“ nechal se slyšet Seifert po svém opuštění justičního paláce se sídlem v Praze na Míčánkách. "Pokud jde o trestní stíhání, i s ním nesouhlasíme, podali jsme stížnost a budeme se řádně hájit," pokračoval pak s tím, že celou věc nebude dále komentovat.

„U dalších tří osob podala státní zástupkyně soudu návrh na jejich vzetí do vazby. V případě jejich ponechání na svobodě hrozí důvodná obava, že by mohli mařit vyšetřování případným ovlivňováním dosud nevyslechnutých svědků a dále v trestné činnosti, pro kterou jsou stíháni, pokračovat," prozradila pak k případu pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Ve vazbě vedle Romana Berbra skončil ještě jeho kamarád a sportovní ředitel druholigového Slavoje Vyšehrad Roman Rogoz. „Vazba na něho byla uvalena z důvodů možného ovlivňování svědků a možnosti opakování nebo pokračování trestné činnosti," potvrdil vazbu pro Rogoze jeho právník Oldřich Chudoba.Podle něj už se navíc Rogoz stihl u soudu i vyjádřit.„Došlo u něho ovšem k zhoršení zdravotního stavu, když byl zadržen. Nebyl tudíž v pozici, kdy by se mohl řádně hájit. Řekl, že vypovídat bude, ale až následně. Odmítl však, že rozhodně není součástí žádné zločinecké skupiny, jak je jednání kvalifikováno a prokáže, že tomu tak nebylo," pokračoval.

Rozhohduje se o tom, zda do ní nepůjde také duo rozhodčích Michal Káník a Tomáš Grimm. V sobotu policie informovala o tom, že z devatenácti zadržených lidí propustilo na svobodu patnáct.

Připomeňme, že případ má na starosti ústecká expozitura Národní centrály proti organizovaného zločinu, přičemž ho dozoruje právě pražské Vrchní státní zastupitelství. To se zatím ke konkrétním jménům, které jsou namočeni v nejnovější fotbalové aféře v Česku, nevyjádřilo.

Podle serveru isport.cz jsou mezi podezřelými taková jména jako Jiří Houdek, Miloš Vitner, Marek Janoch, Robert Hájek, Michal Myška, Zdeněk Koval, Jiří Kříž, Pavel Vlasjuk, Jan Cihlář a Jiří Musil, přičemž někteří z nich jsou známi i z prvoligové scény, kde působili či ještě působí jako asistenti rozhodčího.

Podezřelí pak v tomto případu čelí podezření z podplácení, ze zpronevěry a přijetí úplatku a za tyto činy jim tak hrozí 2 až 5 let za mřížemi. Pokud se jedná o trestné činy ve prospěch organizované skupiny, trest se ještě navyšuje o třetinu v jeho horní hranici.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Roman Berbr (fotbalový funkcionář) Korupce ve fotbale Korupce

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy