Získat Haalanda je už státní záležitostí, píší ve Španěsku. Půjde Nor do Realu?

Doba Cristiana Ronalda a nejspíš i Lionela Messiho v evropském fotbale podle všeho definitivně končí, na trůn přichází jiný král. A to ze země, kterou bychom za fotbalovou příliš nepovažovali. Jedná se totiž o Nora působícího aktuálně v Borussii Dortmund Erlinga Haalanda, jenž udivuje svět svou formou a bilancí. Za čtrnáct zápasů v Lize mistrů se mu podařilo vstřelit dvacet branek, naposledy skóroval v úterý v osmifinálové odvetě Ligy mistrů proti Seville a to hned dvakrát. Není tak divu, že tato teprve dvacetiletá kometa zaujal mnoho evropských velkoklubů včetně Realu Madrid.

"Získat Haalanda bylo doposud povinností. Teď se to ale stalo státní záležitostí. Real Madrid nechce za žádných okolností připustit, aby mu z rukou vyklouzl forvard, který ovládne fotbal příštího desetiletí," napsal po úterních osmifinálových duelech Ligy mistrů španělský deník AS.

Celkově se vůbec osmifinálový dvojzápas se Sevillou dortmundské hvězdě vyvedl. Nejenže v odvetě mohl dát celkem tři góly, kdyby mu jeden z nich byl uznán, dva góly dal Seville totiž už v úvodním osmifinále. Kouč soupeře z Andalusie Julen Lopetegui tak ví, kým byli jeho svěřenci vyřazeni ze hry o učatý pohár. "Byli jsme ztrestáni hráčem, který bude dominovat v další éře," nechal se slyšet.

Dát dvacet branek v Lize mistrů se mnohým hvězdám v minulosti nepodařilo za celou svou kariéru, Erlingovi Haalandovi na to stačilo oněch čtrnáct utkání v této soutěži. Kromě toho se může pyšnit tím, že se stal nejlepším kanonýrem Ligy mistrů ještě před tím, než mu bylo 21 let, stejně tak přepsal historické tabulky tím, že vstřelil dvě a více branekvy čtyřech zápasech Ligy mistrů v řadě a stal se tak prvním nejlepším norským střelcem soutěže od dob Oleho Gunnara Solskjaera, nynějšího kouče Manchesteru United.

"O takových statistikách si mohli Messi nebo Ronaldo na začátku kariér jen snít," připomněl německý deník FAZ. Podle italských novin Gazzetta dello Sport pak může být mladý Nor jednou z hlavních tváří historie fotbalu. "Ve skutečnosti už začal," dodává FAZ, jenž také připomněl, že Ronaldo vstřelil 20 branek v Lize mistrů až za 56 zápasů, Messi pak za čtyřicet.

Není pak rozhodně bez zajímavosti, že web transfermarkt.de ohodnocuje Haalanda 110 miliony eur (2,8 miliardy korun).

"Jsme rádi, že bude mít v této sezoně Ligy mistrů minimálně další dva zápasy, aby mohl přidat další góly," uvedl k němu kouč Borussie Edin Terzič.

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Fotbal

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 38 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy