Hudler zkrotil Hertlovo San Jose, Voráčkův gól opět k bodům nevedl

San Jose - Dalších devět zápasů nejlepší hokejové ligy světa nabídlo parádní představení Jiřího Hudlera, který dvěma góly určil výhru Calgary v San Jose. Trefil se také Jakub Voráček, jehož Philadelphia ale padla v Detroitu. Za Red Wings dvakrát asistoval Jakub Kindl.

Jiří Hudler z Calgary vstřelil branku už ve třetím duelu v řadě a celkově má dvacet bodů (10+10). Naposledy byl jediným střelcem Calgary na ledě silného San Jose, které ale s Flames prohrálo 0:2.

Calgary zatím prožívá velmi povedenou sezonu a vyhřívá se na kvalitním pátém místě Západní konference s pouze tříbodovou ztrátou na první Anaheim. To San Jose zatím zůstává za očekáváním, je až desáté.

Další branku, už osmou, přidal druhý muž kanadského bodování ligy Jakub Voráček (30 bodů, 8+22). Jak už ale velí tradice tohoto ročníku, český forvard bodoval, ale Philadelphia nikoli, protože nestačila 2:5 na Detroit, za který dvakrát asistoval bek Jakub Kindl.

Psali jsme:
Branka Hudlera porážku Calgary neodvrátila, Devils nevstřelili ani jeden gól
 

A do třetice branka českého hráče. Michael Frolík zajistil vítěznou trefou dva body Winnipegu na ledě posledního Buffala. Šestadvacetiletý útočník zvyšoval v 35. minutě na 2:0 a Sabres už pouze korigovali skóre na 1:2 brankou Stewarta.

Tabulka Východní konference má zatím čtyři silné celky, které se naskládaly v rozmezí  jednoho bodu. Za vedoucím Montrealem je Pittsburgh, Islanders a také ambiciózní Tampa, která dnes v noci porazila 4:3 Rangers. Z české trojice v barvách Lightning Gudas, Šustr a Palát nikdo nebodoval.

Konečné výsledky zápasů NHL za 27. 11. 2014:

Buffalo - Winnipeg 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)Branky: 46. Stewart (Foligno) – 4. Little (Ladd, Trouba), 35. Frolík

NY Islanders - Washington 3:2 v prodloužení (2:1, 0:1, 0:0, 1:0)Branky: 6. Lee (Strome, Nelson), 18. Hamonic (Clutterbuck, Cizikas), 65. Tavares (Strome, Boychuk) – 14. Ovečkin (Niskanen, Bäckström), 39. Ovečkin (Bäckström, Johansson)

Tampa Bay - NY Rangers 4:3 (2:2, 1:0, 1:1)Branky: 6. Stamkos (Filppula, Callahan), 18. Callahan (Garrison, Stamkos), 31. Callahan (Stamkos, Killorn), 50. Kucherov (Johnson, Carle) – 9. Zuccarello (Nash), 12. Boyle (Stepan, Brassard), 53. Nash

Pittsburgh - Toronto 4:3 v prodoužení (2:0, 1:3, 0:0, 1:0)Branky: 1. Comeau (Malkin, Ehrhoff), 13. Malkin (Letang, Crosby), 34. Comeau (Kunitz, Malkin), 63. Comeau – 29. Komarov (Santorelli, Kadri), 31. Komarov (Phaneuf, Santorelli), 37. Bozak

Detroit - Philadelphia 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)Branky: 11. Weiss (Helm, Kindl), 31. Jurčo (DeKeyser), 32. Datsyuk (Kindl), 39. Datsyuk (Helm, Weiss), 59. Zetterberg (Nyquist, Ericsson) – 23. Giroux, 53. Voráček (Simmonds, Giroux)

Florida - Carolina 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)Branky: 1. Bjugstad (Huberdeau, Pirri)

Minnesota - Los Angeles 0:4 (0:4, 0:0, 0:0)Branky: 5. Richards (King, McBain), 14. Brown (McNabb), 19. Toffoli, 20. Williams (Brown, Stoll)

Colorado - Chicago 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)Branky: 28. Talbot (Cliche, McLeod), 44. O´Reilly (Holden, Tanguay) – 32. Toews (Seabrook, Kane), 35. Shaw (Kane, Hossa), 55. Bickell (Kane, Keith)

San Jose - Calgary 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)Branky: 38. Hudler (Brodie), 60. Hudler (Monahan)

Kanadské bodování:31 bodů (9+22): Crosby (Pittsburgh)30 bodů (8+22): Voráček (Philadelphia)28 bodů (17+11): Seguin (Dallas)28 bodů (11+17): Malkin (Pittsburgh)20 bodů (10+10): Hudler (Calgary)17 bodů (10+7): Vrbata (Vancouver)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Jakub Voráček Jiří Hudler

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ebráhím Raísí

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Policie SR, ilustrační fotografie.

Atentát na Fica: Vyšetřuje se i teorie, že pachatel nebyl osamělým vlkem

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

Aktualizováno včera

Ebráhím Raísí

Írán se obává o prezidenta Raísího. Prezidentský vrtulník havaroval

Nejasný je osud iránského prezidenta Ebráhíma Raísího po havárii jednoho ze tří vrtulníků v konvoji, který politika převážel. Íránská média zprvu podle světových agentur informovala o "tvrdém přistání". Úřady se strojem ztratily kontakt, probíhá rozsáhlé pátrání. Raisí má být v ohrožení života. 

včera

Natálie Grossová ve filmu Společně sami.

RECENZE: Nesoudný produkt Společně sami se neměl dostat do kin

Stává se už jen velmi málo, aby se do českých kin dostal film, jehož kvality jsou k samotnému promítání zkrátka nedostačující. Řemeslnou neschopností počínaje, zcela otupujícím dějem a neexistující pointou konče. Většina těchto projektů je navázaná na jména Evy Toulové a Tomáše Magnuska. Novinka Společně sami do této kategorie bohužel spadá.

včera

Zbyněk Stanjura

Stanjura by uvítal odchod Pavla Novotného z ODS

Ministr financí a místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se Pavel Novotný rozhodl sám ze strany odejít. Stanjura to řekl v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce.

včera

Kvůli Nečasovi musel skončit v národním týmu jeden z náhradníků. Černý Petr padl na Kovařčíka

To, že se zapsal na soupisku národního týmu útočník Martin Nečas prakticky hned po jeho příletu do Prahy a hned v sobotu večer nastoupil do utkání s Velkou Británií, mimo jiné znamená, že trenérský štáb v čele s Radimem Rulíkem se musel rozhodnout, se kterým z náhradníků se rozloučí. Nakonec se tak na domácím MS nepředstaví Michal Kovařčík.

Zdroj: David Holub

Další zprávy