Rozsíval se trefil poprvé v novém ročníku, Plekanec asistoval

Chicago - Svou první branku aktuálního ročníku NHL vstřelil v noci na dnešek obránce Chicaga Michal Rozsíval. Svým gólem otevřel účet duelu, ve kterém Blackhawks přehráli slavný Montreal 4:3. V dresu Canadiens jednou asistoval Tomáš Plekanec.

Poprvé od 19. dubna se Michal Rozsíval z Chicaga radoval z branky. Stal se tak pětadvacátým Čechem, který v tomto ročníku NHL skóroval, přičemž zatím zasáhlo do hry dvaatřicet našich krajanů. Rodák z Vlašimi vstřelil úvodní gól duelu proti Montrealu, který Blackhawks nakonec vyhráli 4:3.

V dresu Habs jednou asistoval Tomáš Plekanec. Kanadský celek se momentálně nachází na čtvrté příčce Východní konference s tříbodovou ztrátou na vedoucí Tampu. Chicago je v Západní konferenci páté.

Psali jsme:
Žraloci sežrali Boston i díky dvěma bodům Hertla, Fleischmannův gól na výhru Floridy nestačil
 

Klasická jednička Winnipegu Ondřej Pavelec seděl proti Coloradu pouze na střídačce. Zastoupil ho náhradník Michael Hutchinson a vychytal důležitý triumf 6:2. První hvězdou zápasu byl vyhlášen Bryan Little, autor hattricku. V hostujících barvách prožili smolné utkání obránce Jan Hejda a mladý forvard Tomáš Vincour.

Skvělou formu nadále potvrzuje silný Anaheim, který naposledy přestřílel 5:4 Minnesotu a kraluje Západní konferenci. Na vítězné straně se třemi body (2+1) blýskl bývalý hráč Vancouveru Ryan Kesler.

Konečné výsledky zápasů NHL za 6. 12. 2014:

Minnesota - Anaheim 4:5 (0:2, 3:1, 1:2)Branky: 25. Koivu (Granlund, Scandella), 26. Parise (Granlund, Brodin), 38. Brodin (Pominville, Folin), 43. Fontain (Brodziak, Prosser) – 2. Kesler (Palmieri, Fowler), 12. Silfverberg (Cogliano, Smith-Pelly), 23. Kesler (Lindholm), 44. Jackman (Kesler), 49. Beleskey (Getzlaff, Palmieri)

Winnipeg - Colorado 6:2 (2:1, 1:0, 3:1)Branky: 5. Thorburn (Postma, Pardy), 13. Little (Wheeler), 40. Ladd (Chiarot, Little), 41. Little (Wheeler), 42. Little (Ladd, Wheeler), 54. Byfuglien – 10. Iginla (Landeskog), 51. Iginla (Redmond, Landeskog)

Chicago - Montreal 4:3 (2:1, 0:2, 2:0)Branky: 3. Rozsíval (Bickell, Shaw), 19. Smith (Kruger, Nordsrom), 45. Toews (Richards, Keith), 60. Saad (Kane) – 19. Gallagher (Galchenyuk, Plekanec), 28. Gončar (Gallagher, Jemelin), 38. Subban (Markov, Desharnais)

Kanadské bodování:33 bodů (9+24): Crosby (Pittsburgh)33 bodů (9+24): Voráček (Philadelphia)32 bodů (19+13): Seguin (Dallas)32 bodů (16+16): Stamkos (Tampa)25 bodů (11+14): Hudler (Calgary)20 bodů (11+9): Vrbata (Vancouver)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Michal Rozsíval (hokejista) Tomáš Plekanec

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy