Fleischmann skóroval při přestřelce Floridy s Calgary, Eliáš načal druhou tisícovku

Calgary - Dva body za gól a asistenci si připsal útočník Floridy Tomáš Fleischmann. Panthers přestříleli Calgary v divokém zápase 6:5 a rozhodující trefu vstřelil právě český hráč. Svůj kanadský bod číslo 1 001 zaznamenal Patrik Eliáš, ale New Jersey prohrálo v prodloužení s Islanders.

Kvalitní formu z úvodu nového roku potvrdila Florida, která výborně zvládla přestřelku na ledě Calgary. O triumfu Panthers v poměru 6:5 rozhodl v čase 56:51 Tomáš Fleischmann (1+1), který zaznamenal v této sezoně svůj jedenenáctý bod (5+6).

Po jasné prohře 0:3 v Bostonu se vrátili hokejisté New Jersey do své areny a vybojovali alespoň bod proti Islandres. Na první trefu Devils asistoval Travisi Zajacovi český centr Patrik Eliáš, který tak načal v NHL druhou tisícovku kanadských bodů. O plusovém bodu pro tým z New Yorku rozhodl John Tavares.

Psali jsme:
Voráček rozhodl o výhře Flyers a upevnil si pozici lídra bodování, skóroval i Tlustý
 

Do branky Buffala se proti rozjeté Tampě postavil gólman Michal Neuvirth a svým výkonem jistě nezklamal. Sabres ale na silného soupeře nestačili výsledkem 1:2. Výhru Lightning určil v 55. minutě Steven Stamkos.

Konečné výsledky zápasů NHL za 10. 1. 2015:

New Jersey - NY Islanders 2:3 v prodloužení (0:0, 1:0, 1:2, 0:1)Branky: 32. Zajac (Eliáš, Larsson), 48. Gomez (Henrique, Ryder) – 42. Bailey (de Haan, Tavares), 54. Tavares (Okposo, Boychuk), 64. Tavares

Toronto - Columbus 5:2 (4:1, 0:1, 1:0)Branky: 9. Bozak, 15. Winnik (Bozak), 17. Kessel (Riemsdyk, Franson), 18. van Riemsdyk (Kessel, Franson), 59. van Riemsdyk (Winnik) – 4. Johansen, 24. Johansen (Savard, Foligno)

Tampa Bay - Buffalo 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)Branky: 4. Filppula (Callahan, Paquette), 55. Stamkos (Drouin, Ennis) – 21. McCormick (Kaleta)

Calgary - Florida 5:6 (2:2, 2:2, 1:2)Branky: 3. Stajan, 17. Brodie (Giordano, Colborne), 23. Backlund (Wideman, Bouma), 29. Brodie (Bouma, Backlund), 57. Stajan (Jones, Bouma) – 5. Huberdeau (Boyes), 14. Boyes (Huberdeau), 23. Bergenheim (Fleischmann, Bolland), 38. Hayes (Jokinen, Gudbranson), 50. Campbell, 57. Fleischmann (Bolland, Bergenheim)

Edmonton - Chicago 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)Branky: 9. Poulliot (Roy), 14. Roy (Purcell, Lander), 27. Petry (Jakupov, Roy), 57. Jakupov (Hall), 58. Hall – 8. Saad (Toews, Hossa), 26. Saad (Hossa, Toews)

Kanadské bodování:49 bodů (16+33): Voráček (Philadelphia)47 bodů (26+21): Seguin (Dallas)45 bodů (20+25): Kane (Chicago)45 bodů (18+27): Malkin (Pittsburgh)...38 bodů (13+25): Hudler (Calgary)32 bodů (9+23): Palát (Tampa Bay)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Tomáš Fleischmann (hokejista) Patrik Eliáš

Aktuálně se děje

před 36 minutami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 51 minutami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

Ruská armáda údajně postupuje. Tvrdí, že dobyla další ukrajinské vesnice

Rusko v pondělí oznámilo, že jeho jednotky dobyly další dvě ukrajinské vesnice na frontové linii. Podle ministerstva obrany převzali kontrolu nad vesnicí Kotľarivka v Charkovské oblasti a vesnicí Soloviově v Doněcké oblasti. Uvedla to ruská média.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy