Eliáš trefil gól číslo 400, Jágr na rekord zatím nedosáhl

Newark - Hrající legenda týmu New Jersey Devils Patrik Eliáš v noci na dnešek trefil svůj čtyřstý gól v NHL. Slavit mohl také skórující Jaromír Jágr, ale na vyrovnání pátého muže historických střeleckých tabulek Phila Espozita mu schází jeden zásah.

Patrik Eliáš zlomil další statistickou metu. Nedávno oslavil tisící bod v elitní zámořské soutěži a nyní ma na svém kontě čtyři sta branek. A to vše v barvách jediného klubu - New Jersey Devils. Eliáš vstřelil druhou branku týmu z Newarku v zápase, ve kterém Devils přehráli Toronto 4:1.

Trefil se také Jaromír Jágr. Legendární "68" zaznamenala 716 gól zámořské kariéry a na vyrovnání celkově pátého Phila Espozita mu chybí jeden jediný zásah.

Psali jsme:
Jaškin vstřelil vítězný gól St. Louis, Mrázek byl hvězdou zápasu
 

O pozici lídra kanadských statistick přišel forvard Philadelphie Jakub Voráček. Díky většímu počtu vstřelených branek ho předstihl Patrick Kane z Chicaga, který dvěma body (1+1) pomohl k výhře Blackhawks nad Winnipegem 2:1 v prodloužení. Série třinácti výher v řadě, kterou vytvořili rekor týmu, skončila pro St. Louis velmi trpce. Blues dostali "sedmičku" v Columbusu

Konečné výsledky zápasů NHL za 7. 2. 2015:

New Jersey - Toronto 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)Branky: 10. Ruutu (Fraser, Tootoo), 22. Eliáš (Zajac), 34. Bernier (Larsson, Greene), 58. Jágr (Larsson) – 52. Bozak (Kessel, Gardiner)

Washington - Anaheim 3:2 po samostatných nájezdech (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0)Branky: 25. Chimera (Kuzněcov, Brouwer), 51. Carlson (Kuzněcov, Chimera), rozhodující nájezd Bäckström – 19. Kesler (Silfverberg, Lindholm), 54. Perry (Kesler)

Columbus - St. Louis 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)Branky: 11. Foligno (Dubinsky, Tropp), 19. Atkinson (Hartnell, Johansen), 26. Johansen (Anisimov), 29. Tropp (Tjutin, Foligno), 37. Foligno (Wisnewski, Dubinsky), 46. Calvert (Johnson, Boll), 56. Hartnell (Johansen) – 32. Stastny (Bouwmeester, Gunnarsson)

Winnipeg - Chicago 1:2 v prodloužení (1:0, 0:1, 0:0, 0:1)Branky: 5. Scheifele (Perreault) – 23. Kane (Richards, Sharp), 64. Saad (Kane, Rozsíval)

Calgary - Pittsburgh 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)Branky: 6. Perron (Crosby, Kunitz), 19. Sutter (Despres, Scuderi), 32. Crosby (Kunitz, Perron), 46. Crosby (Kunitz)

Kanadské bodování:58 bodů (26+32): Kane (Chicago)58 bodů (17+41): Voráček (Philadelphia)57 bodů (28+29): Seguin (Dallas)56 bodů (17+39): Crosby (Pittsburgh)...42 bodů (15+27): Hudler (Calgary)38 bodů (11+27): Palát (Tampa Bay)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Patrik Eliáš

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 27 minutami

před 51 minutami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

Čecha zadrželi ve Vatikánu kvůli zbraním v tašce. Šlo o faráře

Český zájezd se během uplynulého víkendu postaral o pozdvižení ve Vatikánu. Policie včera zadržela českého faráře, který měl u sebe v tašce zbraně. Ochranné službě tvrdil, že slouží k osobní obraně. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy