Vrbata rozhodl o výhře Canucks, skórující Erat prohrál

Vancouver - Nekonečný seriál jménem NHL pokračoval v noci na dnešek dalšími pěti zápasy. Radim Vrbata rozhodl svou jedenadvacátou brankou sezony o výhře Vancouveru nad Bostonem. Gól slavil také Martin Erat, ale Arizona doma nestačila na San Jose.

Třiatřicetiletý Radim Vrbata vstřelil třetí branku Vancouveru v zápase proti Bostonu a jak se nakonec ukázalo, byla to trefa vítězná. Canucks tápající Bruins přehráli 5:2, na čemž měl největší zásluhu autor hattricku Shawn Matthias, pro kterého to byl první třígólový večer kariéry.

Vrbata se díky své jedenadvacáté brance v ročníku posunul na druhé místo kanadského bodování českých hráčů za vedoucího Jakuba Voráčka. Forvard Philadelphie jednou asistoval proti Columbusu. Blue Jackets doma Flyers porazili 4:3 v prodloužení.

Psali jsme:
Jaškin má v NHL skvělou formu, z gólu se radovali také Hejda a Frolík
 

Na devátém místě statistik českých hráčů je Martin Erat (25 bodů, 8+17). Třebíčský rodák ve službách Arizony přidal poslední gól proti San Jose, které dokázalo na ledě Coyotes triumfovat 4:2. Třemi góly se blýskl střelec Sharks Joe Pavelski.

Konečné výsledky zápasů NHL za 14. 2. 2015:

Columbus - Philadelphia 4:3 v prodloužení (0:1, 1:1, 2:1, 1:0)Branky: 29. Dubinsky (Connauton), 49. Boll (Tropp, Letestu), 56. Atkinson (Hartnell, Dubinsky), 63. Anisimov (Wisniewski, Foligno) – 11. Simmonds (Read), 38. Couturier (Simmonds), 46. Simmonds (Giroux, Voráček)

Chicago - New Jersey 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)Branky: 42. Hossa (Saad, Seabrook), 45. Toews (Hossa, Seabrook), 60. Versteeg (Kane, Keith) – 16. Harrold (Gomez, Merrill)

Dallas - Florida 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)Branky: 10. Ja. Benn (Fiddler), 18. Spezza (Cole, Demers)

Arizona - San Jose 2:4 (2:0, 0:2, 0:2)Branky: 2. Arcobello (Gagner), 16. Erat (Gagner, Yandle) – 21. Pavelski (Thornton, Hannan), 34. Pavelski (Couture, Thornton), 47. Goodrow (Burns, Niemi), 59. Pavelski (Thornton)

Vancouver - Boston 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)Branky: 2. Matthias (Kassian, Dorsett), 6. Matthias, 30. Vrbata (Higgins, Vey), 47. Matthias (Kassian), 58. Hansen (Horvat, Tanev) – 10. Bergeron, 46. Kelly

Kanadské bodování:62 bodů (27+35): Kane (Chicago)60 bodů (18+42): Voráček (Philadelphia)59 bodů (29+30): Seguin (Dallas)58 bodů (19+39): Crosby (Pittsburgh)...43 bodů (16+27): Hudler (Calgary)40 bodů (21+19): Vrbata (Vancouver)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Radim Vrbata (hokejista) Martin Erat (hokejista)

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 11 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

Maďarsko převezme otěže EU. Szijjártó řekl, na co se během předsednictví zaměří

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy