Češi se v NHL bodově neprosadili, Devils hladce porazili Arizonu

Newark - Nejlepší klubová hokejová soutěž světa měla na programu pouhé dva duely, ve kterých se žádný z českých hráčů bodově neprosadil. Radost měli v New Jersey, které přehrálo hladce 3:0 Arizonu. V souboji silných celků Západní a Východní konferece zvítězil po nájezdech 4:3 nad Detroitem Anaheim.

New Jersey proti Arizoně, to byl souboj týmů, které s velkou pravděpodobností do vyřazovací části play-off nenakouknou. Lépe si vedli domácí Devils, kteří i s trojicí Čechů v sestavě - Jágr, Eliáš, a Židlický - přehráli Coyotes 3:0. Za hostující tým se představil pro změnu Martin Erat.

Psali jsme:
Voráček tlačí Flyers do play-off, Vrbata a Palát skórovali
 

Přestože první dvě třetiny zápas ovládal hostující Detroit, nakonec z toho měl pouze bod. Anaheim totiž dokázal duel v posledním dějství dotáhnout na remízu 3:3 a nakonec v samotatných nájezdech vystřelil plusový bod Silfverberg.

Konečné výsledky zápasů NHL za 24. 2. 2015:

New Jersey - Arizona 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)Branky: 13. Gomez, 42. Cammalleri (Tootoo, Merrill), 59. Cammalleri (Gionta, Larsson)

Anaheim - Detroit 4:3 po samostatných nájezdech (0:0, 0:2, 3:1, 0:0, 1:0)Branky: 50. Cogliano (Lindholm, Silfverberg), 52. Etem (Stoner), 53. Beauchemin (Getzlaf, Palmieri), rozhodující nájezd Silfverberg – 24. Dacjuk, 27. Dacjuk (Abdelkader, Kronwall), 57. Sheahan (Nyquist, Kronwall)

Kanadské bodování:64 bodů (27+37): Kane (Chicago)64 bodů (18+46): Bäckström (Washington)63 bodů (19+44): Voráček (Philadelphia)62 bodů (29+33): Tavares (NY Islanders)...48 bodů (19+29): Hudler (Calgary)...47 bodů (15+32): Palát (Tampa)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Patrik Eliáš

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy