Play-off extraligy: Litvínov vstoupil do semifinále vítězně, Kometu přehrál 3:2

Litvínov - První semifinálový zápas série mezi Litvínovem a Kometou Brno vyzněl lépe pro Severočechy. Nervózní utkání plné vyloučení rozhodla trefa Martynka.

Oba dnešní soupeři se do semifinále probojovali odlišným způsobem. Zatímco Kometa sehrála se Zlínem v opakování loňského finále sedmizápasovou bitvu, Litvínov takové starosti neměl. Pardubice sice v posledních dvou zápasech předvedly zlepšený výkon, ale nakonec z toho byl postup Chemiků výsledkem 4:1 na zápasy.

Záčátek prvního semifinále byl jako na houpačce. Hned po 38 vteřinách se nechal vyloučit hostující Ptáček a vzápětí tento prohřešek potrestal domácí kapitán Michal Trávníček. Následovalo další vyloučení hráče Komety a další tlak Vervy. Poté ale následovala série tří vyloučení domácích a iniciativu logicky převzala Kometa.

Všechna oslabení ale Litvínov přežil bez úhony a naopak sám podruhé udeřil. Povedenou střelu Jakuba Petružálka gólman Čiliak vyrazil pouze před sebe a zaváhání hostující obrany potrestal Robin Hanzl - 2:0. V závěru třetiny měli ještě šance Jánský a opět Hanzl, ale skóre už se nezměnilo.

Psali jsme:
Extraliga play-off: Kometa oplatila Zlínu "bůra" a jde na Litvínov
 

K nelibosti skvělého domácího publika se výsledek upravil ve 26. minutě. Chybu litvínovské obrany zužitkoval Jan Káňa, který Pavlu Francouzovi nedal šanci. Před koncem prostředního dějství se mohlo obecenstvo pobavit šarvátkou, za kterou byli vyloučeni domácí Sklenička a hostující kapitán Čermák.

A menší pranicí duel také skončil. To už na výsledkové listině zapisovali skóre 3:2 pro Litvínov, protože se v poslední třetině nejprve trefil Rostislav Martynek a v 57. minutě snížil brněnský obránce Jozef Kováčik. Závěrečnou power-play hostů utnulo vyloučení jejich kapitána Čermáka, který za zápas nasbíral hned čtyři tresty.

Konečný výsledek 1. semifinále:

Litvínov - Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:1, 1:1), stav série 1:0Branky: 2. Trávníček (Pavlík, Pavelka), 15. Hanzl (Petružálek, Ručinský), 44. Martynek – 26. Káňa (Čermák), 57. Kováčik (Ptáček, Zohorna)

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Kometa Brno HC Litvínov

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy