Jágrova Florida do play-off nepostoupí, Boston s Ottawou opět zvítězili

Sunrise - Závěru dramatu jménem postup do play-off se ve Východní konferenci nezúčastní Florida. Tým Jaromíra Jágra padl s Tampou, a protože Boston i Ottawa si drží své vítězné série, nemají už Panthers ani teoretickou šanci na postup.

„Škoda, letos to nevyšlo. Ale počasí a mužstvo plné mladých hráčů je tu výborné. Myslím, že do dvou let může Florida Panthers myslet na Stanley cup," napsal na Facebook Jágr. Floridě zbývají odehrát tři zápasy a na osmý Boston ztrácí osm bodů.

Tuto situaci způsobila domácí prohra Panthers s Tampou 0:4 a triumfy Bostonu (2:1 po samostatných nájezdech s Torontem) a Ottawy (4:3 v prodloužení s Washingtonem). Aktuálně by postupoval již zmíněný Boston, který má tři zápasy před koncem na Ottawu tři body k dobru. Senators mají ale hrát ještě čtyři duely.

Psali jsme:
Plekancův gól pomohl k bodu, Gomez napálil soupeře loktem do obličeje
 

Pohled na tabulku Západní konference je také velmi zajímavý. Sedmé Calgary zvítězilo i bez bodového přispění Jiřího Hudlera 4:0 v Edmontonu. V dresu Oilers si premiéru v NHL odbyl David Musil, syn slavného otce Františka Musila.

Osmou pozici na Západě zatím drží obhájci Stanley Cupu z Los Angeles. Kings v noci na dnešek přehráli 3:1 Colorado a mají stejně bodů jako devátý Winnipeg. Kanadský celek triumfoval 5:4 nad Vancouverem. Jednu branku vstřelil Michael Frolík a jednou asistoval Jiří Tlustý. Za Canucks si asistenci připsal Radim Vrbata.

Konečné výsledky zápasů NHL za 5. dubna 2015:

Carolina - Philadelphia 3:2 po samostatných nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 1:0)Branky: 11. Lindholm (J. Staal, E. Staal), 24. J. Staal, rozhodující nájezd Terry – 30. Raffl (Couturier, Del Zotto), 59. Couturier (Schenn, Del Zotto)

Columbus - Pittsburgh 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)Branky: 37. Foligno (Dubinsky, Anisimov), 39. Calvert (Daňo, Letestu), 47. Foligno (Dubinsky), 50. Hartnell (Daňo, Wennberg), 60. Foligno (Savard, Dubinsky) – 9. Crosby (Cole, Hornqvist), 32. Sutter (Cole, Spaling), 51. Lovejoy

Winnipeg - Vancouver 5:4 (3:2, 1:1, 1:1)Branky: 5. Slater (Tlustý, Enström), 6. Frolík (Little, Perreault), 19. Stempniak (Perreault, Myers), 40. Scheifele (Wheeler, Trouba), 50. Stempniak (Perreault) – 10. Sedin (Edler, Sedin), 18. Sedin (Vrbata, Hamhuis), 40. Burrows (Bieksa, Sbisa), 58. Burrows (Sedin, Sedin)

Boston - Toronto po samostatných nájezdech (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0)Branky: 21. Bergeron (Krejčí, Marchand), rozhodující nájezd Bergeron – 35. Van Riemsdyk (Rielly, Gardiner) 

Florida - Tampa Bay 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)Branky: 27. Stamkos (Johnson, Něstěrov), 32. Stamkos (Callahan), 42. Callahan (Stamkos), 59. Johnson (Drouin)

NY Islanders - Buffalo 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)Branky: 7. Okposo (Tavares, Nielsen), 50. Nelson, 54. Kuljomin (Hamonic, Višňovský)

NY Rangers - New Jersey 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)Branky: 6. Nash (Zuccarello, Yandle), 12. Yandle (Kreider, Stepan), 13. Moore (Glass, Fast), 40. Stepan (Nash, McDonagh), 42. Brassard (St. Louis, Staal), 52. Moore (McDonagh, Girardi) – 57. Josefson (Ruutu, Fraser)

Minnesota - Detroit 2:3 po samostatných nájezdech (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1)Branky: 15. Parise (Granlund, Pominville), 47. Parise (Pominville, Suter) – 16. Sheahan (Weiss, DeKeyser), 38. Nyquist (Zetterberg), rozhodující nájezd Helm

Ottawa - Washington 4:3 v prodloužení (3:0, 0:1, 0:2, 1:0, 1:0)Branky: 4. Stone (MacArthur, Gryba), 10. MacArthur (Karlsson, Zibanejad), 10. Zibanejad (Ryan, Karlsson), 64. Turris – 27. Johansson (Orpik, Carlson), 48. Green (Bäckström, Brouwer), 56. Brouwer (Carlson, Fehr)

Nashville - Dallas 3:4 v prodloužení (1:0, 0:1, 2:2, 0:1)Branky: 10. Forsberg (Ekholm, Jones), 51. Ellis (Forsberg, Neal), 59. Neal (Ribiero, Bourque) – 25. Moen (Sceviour), 44. Seguin (Klingberg, Eaves), 48. Sceviour (Moen, Goligoski), 65. Eakin (trestné střílení)

Arizona - San Jose 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)Branky: 12. Ekman-Larsson (Arcobello, Moore), 19. Doan (Stone, Ekman-Larsson), 38. Ekman-Larsson (Gagner, Doan), 46. Arcobello (Doan, Rieder), 60. Gagner (Erat, Moss) – 17. Hertl (Fedun, Tierney), 39. Thornton (Burns, Karlsson), 47. Tierney (Irwin, Fedun)

Edmonton - Calgary 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)Branky: 2. Colborne (Raymond, Wideman), 38. Granlund (Jooris, Wideman), 43. Wideman (Russell, Monahan), 59. Granlund (Jooris)

Los Angeles - Colorado 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)Branky: 14. King (Carter, Regehr), 31. Martinez (Toffoli, Carter), 59. Gáborík (Kopitar, Regehr) – 22. O´Reilly (Landeskog, Tanguay)

Kanadské bodování:81 bodů (27+54): Crosby (Pittsburgh)80 bodů (35+45): Tavares (NY Islanders)79 bodů (52+27): Ovečkin (Washington)...77 bodů (21+56): Voráček (Philadelphia)...72 bodů (29+43): Hudler (Calgary)...61 bodů (31+30): Vrbata (Vancouver)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Jaromír Jágr David Krejčí

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ebráhím Raísí

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

Policie SR, ilustrační fotografie.

Atentát na Fica: Vyšetřuje se i teorie, že pachatel nebyl osamělým vlkem

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

Aktualizováno včera

Ebráhím Raísí

Írán se obává o prezidenta Raísího. Prezidentský vrtulník havaroval

Nejasný je osud iránského prezidenta Ebráhíma Raísího po havárii jednoho ze tří vrtulníků v konvoji, který politika převážel. Íránská média zprvu podle světových agentur informovala o "tvrdém přistání". Úřady se strojem ztratily kontakt, probíhá rozsáhlé pátrání. Raisí má být v ohrožení života. 

včera

Natálie Grossová ve filmu Společně sami.

RECENZE: Nesoudný produkt Společně sami se neměl dostat do kin

Stává se už jen velmi málo, aby se do českých kin dostal film, jehož kvality jsou k samotnému promítání zkrátka nedostačující. Řemeslnou neschopností počínaje, zcela otupujícím dějem a neexistující pointou konče. Většina těchto projektů je navázaná na jména Evy Toulové a Tomáše Magnuska. Novinka Společně sami do této kategorie bohužel spadá.

včera

Zbyněk Stanjura

Stanjura by uvítal odchod Pavla Novotného z ODS

Ministr financí a místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se Pavel Novotný rozhodl sám ze strany odejít. Stanjura to řekl v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce.

včera

včera

David Pastrňák

Pastrňák se Zachou prošli zdravotní prohlídkou a jsou blízko účasti na domácím MS

Největší česká hokejová hvězda David Pastrňák je blízko tomu, aby mohla být v pondělí přivítána v Praze, kde by se připojila k národnímu týmu na mistrovství světa. Poté, co útočník se svým Bostonem vypadl z play-off kanadsko-americké NHL, měl nyní projít bez problémů nezbytnou zdravotní prohlídkou a na základě toho ho tak jeho zaměstnavatel může uvolnit. Zdravotní prohlídkou pak prošel i další bostonský medvěd Pavel Zacha.

Aktualizováno včera

včera

včera

Peter Pellegrini

Pellegrini: Někteří politici nejsou schopni sebereflexe. Na kulatý stůl nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

včera

včera

Sněmovní volby by vyhrálo ANO. Lidovci v průzkumech nadále zůstávají mimo Sněmovnu

Nejsilnější opoziční hnutí ANO by na přelomu dubna a května volila téměř třetina voličů, vyplývá z modelu agentury Kantar CZ pro Českou televizi. Samostatně by se do Poslanecké sněmovny dostalo šest politických stran a hnutí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy