Bez Jágra to nejde. Florida padla, trápí se i Voráček a Hudler

NHL - Jaromír Jágr vynechal kvůli zápas s Bostonem a Florida bez rozpadlé první formace na body nedosáhla. Nedařilo se ani Jakubovi Voráčkovi, který stále čeká na gól a jeho Flyers prohráli 1:3 s Buffalem. Jediný český gól zaznamenal v noci Jiří Hudler.

Jenže ani Hudler na konci utkání s Montrealem radost mít nemohl. Calgary podlehlo vysoko 2:6 Montrealu a zapsalo už devátou prohru v sezoně. Flames mají zároveň nejhorší obranu z celé NHL. Dále Weise s Montrealu vstřelil v Saddledome tři góly, na dvě mu nahrával Tomáš Fleischmann.

Trápí se i Philadelphia, která prohrála v Buffalu a jednalo se o její třetí ztracený zápas v řadě. Tentokrát nepomohl ani start gólmana Michala Neuvirtha, který sice kryl 33 střel, ale stejně to nestačilo.

Hrdinou noci se stal Mats Zuccarello z New Yorku Rangers, který hattrickem pokořil Toronto. Také Maple Leafs strádají. Pátá prohra v řadě nevěstí nic dobrého a naznačuje, že ani trenér Mike Babcock asi nedokáže s prokletým týmem udělat zázraky.

Pomalu ale jistě stoupá tabulkou Vancouver, který bodoval ve čtvrtém utkání v řadě a jednu z důležitých branek připravil společně s bratry Sediny také Radim Vrbata.

Buffalo – Philadelphia 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)Branky: 20. Eichel, 25. O'Reilly, 44. Deslauriers – 57. Streit.  NY Rangers – Toronto 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)Branky: 10., 46. a 60. Zuccarello – 59. Lupul. Washington – Columbus 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)Branky: 35. Williams, 52. Oshie – 55. Calvert. Carolina – Colorado 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)Branky: 32. Rask, 35. Faulk, 46. Skinner – 27. Tanguay, 60. Soderberg. Detroit – Ottawa 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)Branky: 37. Zetterberg – 19. Turris, 31. Puempel, 60. Ryan (M. MICHÁLEK).  Florida – Boston 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)Branky: 32. Bjugstad – 10. a 28. Marchand, 30. Chára (KREJČÍ).  Minnesota – Chicago 5:4 (3:2, 1:2, 1:0)Branky: 1. Zucker, 15. Carter, 20. Coyle, 24. Spurgeon, 41. Niederreiter – 5. a 31, Toews, 11. Seabrook, 34. Anisimov.  Calgary – Montreal 2:6 (0:1, 2:3, 0:2)Branky: 21. HUDLER, 25. Jooris – 6., 27. a 52. Weise (na první a třetí FLEISCHMANN), 23. Beaulieu (PLEKANEC), 33. Smith-Pelly, 44. Byron.  Arizona – Vancouver 3:4 (0:3, 2:1, 1:0)Branky: 26. Domi, 38. Downie, 58. Reider – 2. McCann, 5. Burrows, 11. Gaunce, 39. D. Sedin (VRBATA).

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Jaromír Jágr Jakub Voráček

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 6 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 6 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy