Průzkum: Co si myslí lidé o Růžičkovi?

Praha - Kauza někdejšího reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky už zase nabrala na obrátkách. Policie kouče obvinila ze zpronevěry, za což mu hrozí až pět let vězení. Soud s Růžičkou sice ještě neproběhl, veřejnost má však jasno už nyní: Růžička je vinen! Vyplývá to z exkluzivního průzkumu společnosti SANEP.

Vyplývá to z průzkumu, který si od společnosti SANEP nechal vypracovat deník Blesk. O tom, že je Růžička vinen, nepochybuje hned 48 procent dotazovaných. Dalších 22 procent je toho názoru, že zákon spíše porušil. Že nešlo o prohřešek proti zákonu, si naopak myslí jen necelých sedm procent respondentů. Bez zajímavosti není ani to, že ačkoliv byl Růžičkův přečin přehodnocen z braní úplatků na zpronevěru, více než polovina dotazovaných tvrdí, že vzal úplatek.

Ať už tak, nebo tak, jisté je, že Růžička je stíhán pro trestný čin. „Mohu potvrdit, že si 52letý muž převzal písemnost. A od chvíle, kdy ji převezme, je stíhán pro trestný čin zpronevěry. Hrozí mu až pět let vězení," řekl po TV Nova policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Růžička se k věci zatím nevyjádřil. Vedení extraligového Chomutova, kde momentálně Růžička trénuje, za svým koučem ale stále stojí. "„S Vláďou jsme mluvili a zastáváme stejné stanovisko jako na začátku. Ctíme presumpci nevinny až do finálního rozhodnutí," zdůraznil Jaroslav Veverka, ředitel klubu chomutovských Pirátů.

Celou kauzu odstartovalo loni v dubnu video podnikatele Miroslava Palaščáka, které na schůzce s Růžičkou pořídil tajně. Tvrdí, že trenér od něho přijal úplatek půl milionu za to, že Palaščákův syn bude hrát. Postupně se přidávali další rodiče, kteří podnikatelovo tvrzení podpořili. Kauza na chvíli utichla, až do tohoto momentu. Růžička sice peníze údajně vrátil, policie se ale rozhodla jednat.

Související

Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba

Hokejový trenér Vladimír Růžička má nové angažmá. Bude za Rajchlovo PRO kandidovat do europarlamentu

Po posledním nevydařeném a velice krátkém angažmá ve Slovanu Bratislava se o hokejovém trenérovi Vladimíru Růžičkovi může říct, že si našel nové angažmá. Tentokrát ho ale neangažoval žádný hokejový klub, ale politická strana. V nadcházejících volbách do Evropského parlamentu bude totiž kandidovat v barvách strany Právo Respekt Odbornost (PRO) vedenou Jindřichem Rajchlem.
Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba

Vladimír Růžička se domluvil na prvním zahraničním angažmá. Bude trénovat na Slovensku

Bývalého reprezentačního trenéra Vladimír Růžička čeká nová výzva v podobě prvního zahraničního angažmá. Mluvilo se totiž o jeho odchodu do Slovanu Bratislava a tyto spekulace zesílily poté, co jej druholigový klub Ústí nad Labem nahradil Jiřím Mertou, jak oznámilo ve čtvrtek vedení Severočechů. Růžička tak měl díky tomu umetenou cestu do Bratislavy, což se nakonec potvrdilo.

Více souvisejících

Vladimír Růžička

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 40 minutami

před 49 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy