Po dvou týdnech se Hertl v NHL opět trefil. Českou hvězdu chválil samotný kouč San Jose

San Jose – Po šesti zápasech se Tomáš Hertl, který svůj debut v nejslavnější hokejové lize na světě ozdobil čtyřmi góly, se do branky soupeře opět trefil. Stalo se tomu tak v neděli, kdy Hertlův klub nastoupil k zápasu na led kanadské Ottawy a už po úvodních 76 sekundách zápasu devatenáctiletá česká hvězda puk doklepla do soupeřovy sítě.

Před nedělním zápasem s Ottawou Hertl zaznamenal dvě gólové asistence. Ve venkovním zápase proti Montrealu dokonce odehrál něco málo přes 10 minut. Až ve včerejším utkání se konečně opět prosadil. Z nedělní trefy měl radost i samotný hlavní kouč San Jose: „Určitě mu to zase dodá sebevědomí. V posledních zápasech to neměl lehké," řekl Todd McLellan v rozhovoru po zápase s Ottawou. Podle něj veřejnost nemůže chtít, aby Tomáš Hertl byl střelecky úspěšný ve všech zápasech: „Je nemožné, aby si udržel vysokou výkonnost, kterou měl v úvodních utkáních. Tohle je liga velkých chlapů a všichni v zámoří už vědí, kdo je Tomáš Hertl. Musíme být opatrní a snažit se o to, aby si Tomáš uchoval stejnou energii a efektivitu, kterou nám ukázal na začátku sezóny," dodal kouč v rozhovoru.

Samotní fanoušci na webu NHL byli s výkony Tomáše Hertla, i přes jeho dlouhé čekání na vstřelení dalšího gólu, spokojeni: „Tomáš se mi letos hodně líbí. Je to naše největší posila a jsem si jistý, že ještě nastřílí hodně gólů," píše v diskuzi muž, který se podepsal Nick Westerback. „Žraloci jsou nejlepším týmem ligy. Mají výborný tým a jejich nováček Hertl - to je opravdu třída!" přidává další diskutující.

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

Tomáš Hertl San Jose Sharks (NHL klub)

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

Audrey Hepburnová, hvězda stříbrného plátna a módní ikona, by dnes oslavila 95. narozeniny

Čtvrtého květnového dne roku 1929, tedy před 95 lety, se v belgickém hlavním městě do vážené rodiny s aristokratickými předky narodila holčička. Ta se později jako Audrey Hepburnová stala slavnou herečkou a módní ikonou. Svůj rodinný původ měla i v našich zemích.

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy