Tlustý s Dvořákem byli jedinými střelci Caroliny, Phoenix si komplikuje cestu do play-off

Carolina - Ani branky Jiřího Tlustého a Radka Dvořáka nestačily na výhru Caroliny s Washingtonem. Prohrál také Phoenix, který tak nevyužil možnosti na přiblížení se poslední postupové pozici, kterou v Západní konferenci stále hájí Dallas. Asistenci si ve čtvrtečním programu NHL připsala hned pětice Čechů - Fleischmann, Palát, Sobotka, Voráček a Krejčí.

Souboj dvou týmů, které už nemají šanci na play-off vidělo publikum v Carolině, kam zavítal Washington. Hosté si odvezli dva body za výhru 5:2, přičemž obě branky Hurricanes vsítili Češi. Ve druhé třetině se prosadil Jiří Tlustý a v závěrečném dějství trefil svou čtvrtou branku ročníku veterán Radek Dvořák.

Smutno musí být ve Phoenixu, protože Kojoti nedokázali zvítězit s Nashvillem a tím pádem se jim nepovedlo bodově dotáhnout Dallas, který je na osmém místě Západní konference. Stars tak mají dva zápasy před koncem základní části před Kojoty dva body náskoku.

Další loterie samostatných nájezdů a další nezdar. Tento fakt dokumentuje největší slabinu New Jersey v této sezóně NHL. Jágr a spol. nedokázali v dovednostní soutěži porazit ani Ottawu, pro kterou plusový bod získal Karlsson.

Již jistě do vyřazovací části postupující Tampa přítala Philadelphii, která se o play-off také nemusí strachovat. Na obou stranách si po jedné asistenci připsali Češi. Jakub Voráček byl u vyrovnávací branky Simmondse v první třetině, forvard Lightning Ondřej Palát nahrával u vítězného gólu Erica Brewera. Další dvě branky určily konečné skóre 4:2.

Přestože Boston nestačil po nájezdech na Winnipeg, další bod mu usnadňuje cestu za Prezidentovou trofejí. Lídr Východní konference má dva zápasy před koncem tři body náskoku na Anaheim, který vládne na západě.

Konečné výsledky zápasů NHL za 10. 4. 2014:

NY Rangers - Buffalo 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)Branky: 40. Pouliot, 59. Nash - 30. Stafford

Carolina - Washington 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)Branky: 38. Tlustý, 59. Dvořák - 40. a 44. Brouwer, 2. Ward, 31. Chimera, 43. Fehr

Montreal - NY Islanders 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)Branky: 36. Strome, 40. Nelson

Ottawa - New Jersey 2:1 po samostatných nájezdech (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0)Branky: 32. Hoffman, rozhodující samostaný nájezd Karlsson - 38. Ryder

Tampa Bay - Philadelphia 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)Branky: 3. Johnson, 45. Pánik, 50. Brewer (Palát), 55. Stamkos - 39. Simmonds (Voráček), 53. Couturier

Vancouver - Colorado 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)Branky: 14. H. Sedin, 48. Booth - 19. a 46. Stastny, 53. Barrie, 60. Mitchell

Nashville - Phoenix 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)Branky: 31. C. Smith, 50. Hornqvist

Minnesota - St. Louis 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)Branky: 33. a 41. Brodziak, 15. Niederreiter, 38. Moulson - 32. Shattenkirk (Sobotka), 37. Schwartz

Winnipeg - Boston 2:1 po samostatných nájezdech (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0)Branky: 59. E. Kane, rozhodující samostatný nájezd Little - 11. Marchand (Krejčí)

Edmonton - Los Angeles 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)Branky: 10. a 34. Gáborík, 1. Kopitar

Florida - Toronto 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)Branky: 44. a 47. Bjugstad (na druhou Fleischmann), 7. Pirri, 40. Boyes - 25. Bozak, 54. Ranger

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Jiří Tlustý Radek Dvořák (hokejista)

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

První americký prezident vinný z trestného činu. Co to pro Trumpa znamená?

Americký exprezident Donald Trump se může v listopadu ucházet o znovuzvolení i přes čtvrteční usvědčení z uplácení a padělání obchodních záznamů. Toto rozhodnutí soudu však může ovlivnit část jeho voličů, zejména v tzv. swing states, uvedl server CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy