Tomáš Hertl se po zranění vrátil a hned udělal radost svému kouči

San José - Český hokejista Tomáš Hertl se po zranění kolene, které si přihodil kolem vánočních svátků, vrátil na led a v noci na dnešek nastoupil do utkání proti Coloradu předvedl před domácím publikem slušný výkon, kterým ohromil nejen fanoušky, ale i trenéra Todda McLellana. Ten po zápase uvedl, že od dvacetiletého mladíka takový výkon nečekal.

Hertl hrál proti Coloradu velmi aktivně, byl nepříjemným soupeřem při soubojích o puk u mantinelu, objevoval se v nebezpečných situacích před hostující brankou. Poté, co čtyři měsíce chyběl, odehrál opravdu dobrých 15 minut.

„Koleno je v pohodě. Už to byl opravdu dlouhý čas. Jsem trochu unavený. Myslím ale, že v neděli budu o moc lepší," řekl Hertl, kterému v duelu podařilo dvakrát svými zakončeními postrašit hostujícího gólmana Berru.

Trenér Todd McLellan byl s hrou českého hokejisty, který kvůli zmíněnému zranění přišel o účast na olympijských hrách v Soči velmi spokojen. „Opravdový test přijde až zítra proti Phoenixu. Uvidíme, jak se bude cítit ráno," byl si však vědo kouč žraloků. „Proti Coloradu se několikrát velmi slušně předvedl ve hře u mantinelu. Rychle se do toho opět obul. Ve svém vůbec prvním střídání v utkání se dostal ke střele, což mu na úvod muselo dodat sebedůvěru," poukazoval Kanaďan na šanci Hertla ze druhé minuty tohoto utkání.

„Těžko si to můžete dopředu malovat lépe," pokračoval šestačtyřicetiletý kouč. „Hned se dostával do gólových šancí. Jsem si jistý, že když se ze střídání vracel na střídačku, přišlo mu, jako by ji ani na tak dlouhou dobu neopustil," ukončil trenér svůj chvalozpěv na mladíka z Čech.

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Tomáš Hertl San Jose Sharks (NHL klub)

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 20 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

Předpověď počasí na státní svátek: Středa bude nejchladnějším dnem týdne

I příští týden si lidé kromě víkendu užijí volno také ve středu, kdy je druhý z květnových státních svátků. Podle předpovědi by měl být Den vítězství nejchladnějším dnem nadcházejícího týdne. Maxima dosáhnou 17 stupňů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy