Ledecká poprvé po téměř roční pauze závodila na prkně. Ve Slovinsku si dojela pro druhé místo

Od loňského léta se Ester Ledecká potýkala se zdravotními problémy týkajícími se zlomené klíční kosti a s nimi souvisejícími dvěma operacemi. Až tento týden ve středu se vrátila na snowboardové prkno, aby se mohla zúčastnit krátce po podepsání nové reprezentační smlouvy závodu paralelního slalomu ve slovinském Rogle v rámci Světového poháru. A návrat to byl pro ni velice povedený. Skončila totiž na druhém místě, když nestačila pouze na Rakušanku Sabine Schöffmannovou, která byla o pět setin lepší. 

Od samého začátku závodu v paralelním slalomu nebylo vůbec na trojnásobné olympijské šampionce znát, že téměř rok nestála na snowboardu. O půl vteřinu vyhrála úvodní kvalifikaci, v následujících fázích to pak byla většinou taktéž ona, kdo je bez potíží ovládl. Až tedy na čtvrtfinále, kdy bojovala o první místo s Rakušankou Ramonou Theresií Hofmeisterovou, kterou ale nakonec také porazila o pouhých 22 setin. 

V semifinálové jízdě si mimo jiné poradila i s Italkou Lucií Dalmassovou, lepší byla téměř o dvě a půl sekundy. Až ve finále našla svou přemožitelku v podobě Rakušanky Schöffmannové, přestože jela v rychlejší modré dráze. Rakušance však vyšla sázka na risk a odmítla tak, aby česká reprezentantka vyhrála pošesté v kariéře v tomto slovinském středisku. Právě to si při svém návratu Ledecká přála. "Představovala jsem si něco jinak. Představovala jsem si, že tu poslední jízdu vyhraju," uvedla po závodě. 

"Všechny holky v té šestnáctce jezdí výborně, a jakmile se dostanou do těch heatů, tak potom není radno nikoho podcenit. Snažila jsem se jet vždycky nejlíp, jak jsem uměla. Myslím si, že všechny ty holky jsou rychlé. Já jsem na ně snad připravená a budu, doufám, i líp,“ pokračovala olympijská vítězka v paralelním slalomu z let 2018 a 2022. 

Dodejme, že se Ledecká představí v rámci Světového poháru ještě v Berchtesgadenu, kde se zúčastní opět paralelního salomu. 

SP ve snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom (15.3.2022): 

Muži:  
1. Fischnaller, 2. Felicetti, 3. Coratti (všichni It.), 4. I Sang-ho (Korea), ...v kvalifikaci 41. Počinek (ČR) 

Konečné pořadí obřího slalomu (po 6 závodech): 1. Fischnaller 344, 2. Prommegger (Rak.) 336, 3. Kwiatkowski (Pol.) 334 

Průběžné pořadí SP v paralelních závodech (po 10 z 11 závodů): 1. Bormolini (It.) 452, 2. Payer (Rak.) 433, 3. Prommegger (Rak.) 433 

Ženy:  
1. Schöffmannová (Rak.), 2. Ledecká (ČR), 3. Mikiová (Jap.), 4. Dalmassová (It.), ...v kvalifikaci 33. Šonková, 42. Maděrová (obě ČR) 

Konečné pořadí obřího slalomu (po 6 závodech): 1. Hofmeisterová (Něm.) 359, 2. Schöffmannová 261, 3. Jennyová (Švýc.), ...19. Maděrová 91, 20. Ledecká 80, 37. Šonková 10 

Průběžné pořadí SP v paralelních závodech (po 10 z 11 závodů): 1. Zoggová (Švýc.) 559, 2. Hofmeisterová 504, 3. Schöffmannová 499, ...18. Maděrová 161, 25. Ledecká 80, 42. Šonková 10, 51. Keclíková (ČR) 3 

Související

Ester Ledecká

Povedené narozeniny Ester Ledecké. Nejprve vítězství v super- G, pak jedenáctá ve sjezdu

V době, kdy letošní sezóna Světový pohár ve sjezdovém lyžování dospěl ke svému závěru, se česká lyžařka Ester Ledecká dostala do takové formy jako v době před jejím posledním zraněním a následných dvou operací klíční kosti. V pátek v rakouském Saalbachu totiž zaznamenala první vítězství v super-G v rámci Světového poháru od únoru 2022, kdy naposledy v této disciplíně triumfovala v Crans Montaně. V sobotu, v den svých 29. narozenin, pak zase pro změnu zaznamenala své nejlepší umístění ve sjezdu v této sezóně a to, když v rakouském středisku skončila na 11. místě.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Ester Ledecká Snowboarding

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy