Kvůli olympiádě padlo za oběť tisíce psů a koček, tvrdí Šlesingr. Svá slova obratem vysvětlil

Soči - Český biatlonista Michal Šlesingr dorazil do místa konání letošních olympijských her a hned druhý den se na svých stránkách rozhořčil nad situací s toulavými psy, se kterými Rusko bojuje. Své rozčílení dnes však uvedl na pravou míru a k situaci se opět vyjádřil.

"V Sochi totiž "pro olympiádu", nebo chcete-li "pro čistější a krásnější Sochi" padlo za oběť tisíce volně žijících psů a koček. Problém s odchytem potulných psů tu zřejmě nikdy nikdo neřešil, ale jak se začala blížit olympiáda, snaží se i Sochi blížit západním metropolím a to poněkud morbidním způsobem," napsal Šlesingr v pátek na svých stránkách a zvedl tím vlnu nevole proti jeho osobě.

Dodává, že "to jakým způsobem se v Sochi rozhodli takových psů zbavit mi jako člověku, který má 2 psy doma, nahání husí kůži. Volně žijící psy a kočky se totiž v Sochi rozhodli otrávit, takže tato zvířata umírají dlouhou dobu a velmi krutým způsobem."

Část čtenářů se jeho příspěvku zastala a vyjádřila svůj souhlas s jeho slovy, našli se ale i tací, kteří jej na základě jeho vyjádření osočili z nenávisti vůči Rusům. To byla zřejmě reakce, se kterou známý český sportovec nepočítal, proto dnes vydal vyjádření, ve kterém celou situaci vysvětluje. 

"V žádném případě nemám potřebu nijak špinit Rusko a jeho obyvatele, k čemuž mě nikdo ani nenabádal a není to mým cílem. Našel bych tu určitě i pozitivní záležitosti, nicméně momentálně mi leželo v žaludku spíš několik těch negativních," napsal na svou obranu.

Šlesingr dále dodává, že pokud by podobná situace nastala například v Německu, napsal by o něm to stejné. Přiznává rovněž, že je potřeba situaci s volným pohybem psů a koček řešit, podivuje se však nad tím, že tento problém nebyl několik let předmětem řešení a celá situace se vyřešila drastickou cestou až nyní, těsně před začátkem olympiády.

"Roky to tu nikdo neřešil, proto se tato zvířata tolik přemnožila, nyní na olympiádu se drastickou cestou situace vyřešila, avšak až odsud odjedeme, vrátí se za nějakou dobu vše do starých kolejí, protože opět si nikdo nebude všímat volných zvířat a ty se budou vesele množit."

Závěrem dodává, že nefandí ani východu, ani západu, nicméně tvrdí, že by "měl MOV (Mezinárodní olympijský výbor - pozn. red.) mnohem přísněji posuzovat, kde budou hry pořádány." 

Související

Tarjei Bø během světového poháru v Novém Městě na Moravě

Štafeta mužů s loučícím se Šlesingrem sahala po medaili. Vše zhatil Štvrtecký

Před závody Světového poháru v Novém Městě na Moravě se vědělo, že půjde o tak trochu hořké lozučení Michala Šlesingra s biatlonovou kariérou, když byl odepřen vstup fanouškům do Vysočina Arény kvůli koronaviru. To však ještě nevěděl, že loučení i s tímto vědomím bude ještě horčejší, Michal Šlesingr byl totiž v sobotu, ve svém posledním závodě v kariéře, součástí štafety, kde byl ještě společně s Ondřejem Moravcem, Jakubem Štvrteckým a Michalem Krčmářem a ještě po páté střelecké položce to vypadalo, že by snad mohla po tomto závodě být v českém táboře medailová radost a tudíž i rozloučení s Michalem Šlesingrem jak má být. Jenže po střelbě vestoje Jakuba Štvrteckého bylo všechno jinak. Benjaminek celého kvarteta totiž právě tuto svou položku totálně nezvládl a musel následně zamířit hned na tři trestná kola. Češi tak nakonec dojeli do cíle jako třináctí. Není pak překvapením, že z triumfu se radovali Norové. Ti tak také získali malý křišťálový glóbus.

Více souvisejících

Michal Šlesingr (biatlonista) Psi Olympijské hry 2014

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy