Ledecká v Crans Montaně jela výtečně i druhý sjezd. Tentokrát skončila stříbrná

Po sobotním triumfu ve sjezdu ve švýcarské Crans Montaně se v tomto středisku Ester Ledecká zúčastnila v neděli dalšího sjezdu. I v rámci něj se jí podařilo zajet takovou jízdu, že to stačilo na stupně vítězů, tentokrát z toho bylo druhé místo. Nestačila pouze na překvapivou švýcarskou vítězku Nuferovou, pro níž se tak jedná o vůbec první umístění na pódiu v její kariéře, přičemž se tak stalo v jejím 144. závodě. Třetí pak skončila Italka Goggiaová.

Ester Ledecká, která vjela na trať tentokráte jako třináctá v pořadí, se po další skvělé jízdě tentokrát umístila na druhé pozici. Nepřekonala tak akorát životní jízdu Švýcarky Nuferová, která byla ještě o jedenáct setin rychlejší.

V úvodu trati se z jedné pravotočivých branek dostávala poněkud ze široka a proto tak rázem na vedoucí Nuferovou, která jela s číslem 2, čtyři desetiny vteřiny. Trošku jsem to tam moc narovnala, vyneslo mě to a měla jsem co dělat, abych se vrátila zpátky do lajny, co jsem potřebovala," okomentovala to po závodě Ledecká.

Pak se v průběhu jízdy nebála agresivnějšího pojetí, výjezd do roviny jí nedělal žádný problém a nakonec tak na první Švýcarku ztratila jen jedenáct setin. Tento náskok neztratila ani v závěrečné části se skokem, kterou zvládla bezchybně. V přepočtu tak Ledecká ztratila na Nuferovou 2,99 metru.

Poprvé se tak české sportovní obojživelnici Ledecké podařila ve své kariéře ta skutečnost, že o jednom víkendu se umístila v lyžařském větovém poháru na stupně vítězů.

Ester Ledecká se tak stala první českou lyžařkou po Šárce Strachové, které se podařilo dvakrát za sebou umístit se na stupních vítězů v rámci Světového poháru v alpském lyžování. "Já to takhle neberu. Je to skvělé, ale já jedu závod za závodem a vždycky vidím jenom ten jeden před sebou. Sice je fajn, že jsem včera vyhrála, ale dneska byl nový den a musela jsem zase makat. Mám radost z celého víkendu, byla to zábava a musím poděkovat celému týmu, který odvedl fantastickou práci," nechala se slyšet Ledecká v pozávodním rozhovoru v nahrávce pro média.

České závodnici se v posledních závodech v rámci Světového poháru v alpském lyžování daří. Nejenže teď ovládla dva sjezdy v Crans Montaně, před olympádou ještě skončila třetí v Cortině d´Ampezzo. "Docela jsem se rozjezdila, ale upřímně je to zvláštní, protože jsem tady měla dva nejhorší tréninky asi v kariéře. O to jsem radši, že jsem se spravila, vrátila se zpátky a mohla do toho jít naplno," uvedla k tomu Ledecká, která pak nezapomněla poděkovat fyzioterapeutům, neboť jak známo, Ledecou trápily po olympiádě zdravotní problémy.

Co se pak týče celkového průběžného pořadí Světového poháru ve sjezdu, tak tam figuruje aktuálně Ledecká na čtvrtém místě se 303 body na kontě. Vedoucí závodnicí je pak Italka Sofia Goggiaová (482 bodů).

SP ve sjezdovém lyžování v Crans Montaně (Švýcarsko):

Ženy - sjezd: 1. Nuferová (Švýc.) 1:29,93, 2. Ledecká (ČR) -0,11, 3. Goggiaová (It.) -0,23, 4. C. Suterová (Švýc.) -0,27, 5. Mowinckelová (Nor.) a Venierová (Rak.) obě -0,31, 7. Brignoneová (It.) -0,33, 8. Gisinová -0,43, 9. Hählenová (obě Švýc.) -0,46, 10. Wrightová (USA) -0,55

Průběžné pořadí sjezdu (po 8 z 9 závodů): 1. Goggiaová 482, 2. C. Suterová 407, 3. Siebenhoferová (Rak.) 311, 4. Ledecká 303, 5. Puchnerová (Rak.) 296, 6. Nadia Delagová (It.) 246

Průběžné pořadí SP (po 29 z 37 závodů): 1. Shiffrinová (USA) a Vlhová (SR) obě 1026, 3. Goggiaová 851, 4. Brignoneová 822, 5. Hectorová (Švéd.) 682, 6. C. Suterová 646, ... 17. Ledecká 384, 54. Dubovská (ČR) 108

Související

Více souvisejících

Lyžování Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 3 hodinami

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 3 hodinami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 4 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 14 hodinami

včera

včera

Týdenní výhled filmů: Návrat sloního muže, brutálního Medvídka Pú a portrét frontmana Olympicu

Pravidelný výhled začínajícího filmového týdne představí šest premiérových titulů v kinech a zároveň upozorní na některé z nových přírůstků do katalogů rozmanitých VOD platforem. Kina opanují horory a komedie.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy