Tápající Brno má z krize pomoci vyvést Modrý. Bývalý trenér Českých Budějovic bude asistentem

Po vánočním vyhazovu z pozice hlavního kouče Českých Budějovic nezůstal bez angažmá Jaroslav Modrý dlouho, konkrétně pouze do čtvrtka. Právě včera totiž vzal práci asistenta v brněnské Kometě, která v současnosti tápe a čeká na tři body za vítězství dlouhých 13 zápasů. Aktuálně se tak i proto nachází až na 9. místě extraligové tabulky. Naposledy prohrála ve středu s Hradcem Králové 2:3 po prodloužení, a protože hrála o dresy, které mají hráči v zástavě u naštvaných fanoušků, je otázkou v čem tak nastoupí Brňané do dalšího utkání.

K prvním změnám na trenérské lavičce v Brně došlo v polovině prosince, kdy byl odvolán klubovým vedením kouč Martin Pešout, kterého ke konci jeho působení v jihomoravském klubu doplňoval na lavičce samotný majitel Komety Libor Zábranský. Nyní je tak tamním hlavním trenérem Patrik Martinec, jemuž asistovala doposud dvojice Jiří Horáček a Jiří Otoupalík. A právě k těmto dvěma mužům se nově přidá i Jaroslav Modrý.

"Připomnělo mi to aktivní kariéru, kdy jako hráč ze dne na den měníte působiště. Na tyto situace se nedá připravit nebo zvyknout, ale hokejové prostředí prostě takové je. Musíte se v tom naučit chodit a uvědomit si, že i když o vás někde zájem není, jinde vás chtějí a věří ve vaše schopnosti," uvedl ke svému rozhodnutí posílit brněnský realizační tým Modrý.

Ten v minulé sezóně dokázal dovést českobudějovický Motor až do semifinále play-off a tudíž k zisku bronzových medailí. "Máme z minulé sezony tuto fantastickou zkušenost, ale především jde o to, že Patrik je loajální, férový chlap a zároveň výborný trenér. Věřím, že všechny zkušenosti teď společně zúročíme ve prospěch Komety," pokračoval dále Modrý.

Klub z jihomoravské metropole se již dlouhou dobu hledá a ani Patriku Martincovi se nepovedlo otočit kormidlo směrem k úspěchům. V posledních třech zápasech totiž brněnští hokejisté prohráli, za posledních třináct zápasů se jim nepovedlo ani jednou plnohodnotně bodovat a získali pouze šest bodů. Na předposlední Karlovy Vary tak mají náskok pouhých tří bodů.

"Kometa, to je bohatá hokejová historie, silná značka a vynikající fanoušci. V mančaftu vidím spoustu kvalitních hokejistů, a když se z nich vytvoří ten správný tým, může se v sezoně stát cokoliv. Na nás pohybujících se kolem týmu bude, abychom to co nejlépe poskládali, ukazovali hráčům správné věci a oni postupně nabírali sebevědomí. Pak budou přicházet výhry a body do tabulky," zakončil své prohlášení Modrý.

Související

Patrik Martinec

Bídný začátek sezóny vzal na sebe. Patrik Martinec v Kometě Brno končí

Takový začátek nové extraligové sezóny v jihomoravské metropoli nepamatují od roku 2009. Právě tehdy naposledy nebodovali v prvních třech kolech. Stejný „počin“ se „povedl“ brněnské Kometě i v této nově se rozebíhající sezóně 2023/24. Po prohrách s Hradcem Králové (0:4), Karlovými Vary (0:4) a Litvínovem (2:3) se tak jako jediný extraligový účastník nemůže pyšnit ani jedním získaným bodem a krčí se tak na úplném chvostu extraligové tabulky. Není proto divu, že se v sobotu sám kouč brněnských hokejistů Patrik Martinec rezignovat na svou funkci. 
Hokej, ilustrační foto

Problém pro brněnskou Kometu. Musí vyrovnat sérii, má však potrestaného Muellera

V úterý může skončit tato extraligová sezóna 2021/22 pro brněnskou Kometu, která v předkole play-off prohrává s Libercem v sérii hrané na tři vítězná utkání 1:2. Musí tak tedy v úterý vyhrát, aby stav série srovnal a vynutit si tak pátý rozhodující zápas. Bude to mít ale těžší o to, že na základě rozhodnutí disciplinární komise si tento duel nezahraje největší brněnská opora a to americký útočník Peter Mueller.

Více souvisejících

HC Kometa Brno extraliga, hokej ČR

Aktuálně se děje

před 17 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Mezinárodní trestní soud chce vydat zatykač na Netanjahua

Podle několika izraelských médií se Izrael a Spojené státy snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 12 hodinami

před 13 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy