Česká štafeta medaili nezískala, špatná střelba rozhodla o osmém místě

Česká štafeta ve složení Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková se dnes pokusila získat zlatou medaili na MS. Česká štafeta byla před závodem silně favorizovaná, tabulku Světového poháru totiž vedla. Medaili se jí nakonec získat nepodařilo, ale uhájila si alespoň prvenství ve Světovém poháru.

Naše běžkyně se do závodu vydaly se startovním číslem jedna a jako první závodnice na trati tak stanula Eva Puskarčíková. Eva předvedla čistou střelbu na první položce, ale na té druhé zaváhala a propadla se na dvanácté místo.

Gabriela Soukalová, která přebírala kolík jako druhá, vstupovala na svůj úsek na  dvanácté pozici se ztrátou 26,4 sekund. Gabriela potvrdila svou skvělou formu a z dvanácté příčky se prodrala na skvělé druhé místo, které udržela až do nástupu Landové.

Landová sice bojovala a předváděla skvělý běžecký výkon, ale nezvládla střelbu. Na první položce musela třikrát dobíjet a po druhé střelbě si to zamířila rovnou na trestné kolo.

Vítková brala kolík osmá a byla jediná, kdo mohl rozhodnout o zisku medaile. Ani Vítkové se už ale nezadařilo a po třech trestných kolech už bylo definitivně po nadějích.

Češky skončily osmé a uhájily tak alespoň ovládnutí Světového poháru. Výhru slaví Německo.

Související

Gabriela Koukalová, autor: Miceman

Koukalová ve stíhačce nestačila akorát na suverénní Mäkäräinenovou, Puskarčíková skončila šestá

Ruhpolding - Po mužském stíhacím závodě se v neděli odpoledne jel v německém Ruhpoldingu i stíhací závod žen, kterým tak tedy tento podnik Světového poháru v biatlonu, jenž se konal v tomto německém středisku. A stejně jako v mužské stíhače, kdy se poprvé na pódium dostal ve své dosavadní kariéře Michal Krčmář, tak i po ženské stíhačce stíhačce se mohou čeští fanoušci radovat a to hned dvojnásobně. Jednak z druhého místa Gabriely Koukalové, která nestačila pouze na Finku Kaisu Mäkäräinenovou, jež opět předvedla famózní výkon, na který zkrátka všechny ostatní závodnice nestačily, a jednak také z dalšího parádního umístění Evy Puskarčíkové, která tentokrát do cíle dorazila na velmi slušném šestém místě. Další Češkou, která si z tohoto stíhacího závodu připsala body, byla Veronika Vítková, jež skončila šestnáctá. Lucie Charvátová společně s dvacetiletou juniorkou Markétou Davidovou nebodovaly.
Gabriela Koukalová, autor: Miceman

Sprint biatlonistek v Ruhpoldingu zvládla nejlépe Finka Mäkäräinenová, Koukalová skončila druhá

Ruhpolding - Páté umístění na stupních vítězů v individuálním závodě za sebou dokázala vybojovat česká biatlonová královna Gabriela Koukalová a to když ve sprintu v německém Ruhpoldingu skončila na druhém místě. Nestačila tak akorát na Finku Kaisu Mäkäräinenovou, která především díky svým běžeckým schopnostem předvedla suverénní výkon, na který žádná ze soupeřek nedokázala adekvátně odpovědět. Na třetím místě pak skončila Němka Laura Dahlmeirová, se kterou Koukalová bojuje o prvenství v celkovém pořadí Světového poháru, ve kterém tak po tomto závodě Češka vede již o 21 bodů. Dalšími z Češek, které si připsaly po tomto závodě body, byly Eva Puskarčíková, jež se umístla na čtrnácté pozici, 21. Veronika Vítková a 28. mladý talent Markéta Davidová.

Více souvisejících

Gabriela Soukalová (biatlonistka) Veronika Vítková (biatlonistka) Biatlon

Aktuálně se děje

před 45 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy