Soukalová při posledním výstřelu zaváhala, nakonec byla pátá. Vítková dojela až na dvacátém devátém místě

Kontiolahti - Soukalová dnes předvedla opravdu skvělý výkon, přesto to ale na medaili nestačilo. Na střelbě chybovala při posledním výstřelu a následné trestné kolo ji stálo příliš času, než aby ujíždějící závodnice dohnala. Vítková dojela až devětadvacátá.

Soukalová měla v dnešním závodě s hromadným startem na 12,5km opravdu velké naděje na úspěch. Celý závod se dokázala držet mezi prvními závodnicemi a i na poslední položku přijížděla jako jedna ze čtyř nejrychlejších.Do té doby Gabriela nechybovala ani jednou a výsledek této položky měl rozhodnout o úspěchu, nebo neúspěchu. První čtyři rány přesně našly cíl, až ta pátá zbloudila. Gabriela musela po trestném okruhu nabrat silné tempo, aby ujíždějící medaile dojela, byla čtvrtá se ztrátou čtyř vteřin na bronz.„Až do posledního stoupání jsem věřila, že s nimi třeba budu držet krok, že to bude v pár metrech. Ale v největším stoupání mi cukly," řekla podle serveru idnes.cz Soukalová.

Bohužel jí stíhala Karin Oberhoferová, která Soukalovou nakonec předjela. Karin nasadila takové tempo, že se dokonce prodrala až na bronzovou příčku a na Češku tak zbylo i tak krásné páté místo.

Výsledky závodu žen s hromadným startem na 12,5 km:

POŘADÍ  ZÁVODNICE 
ČAS  1.
Semerenková 34:32,9
2. Preussová
-6,2 3.
Oberhoferová -12,6
4. Domračevová
-14,7 5.
Soukalová -26,2
...
29.
Vítková -4:07,7

Související

Gabriela Koukalová, autor: Miceman

Koukalová ve stíhačce nestačila akorát na suverénní Mäkäräinenovou, Puskarčíková skončila šestá

Ruhpolding - Po mužském stíhacím závodě se v neděli odpoledne jel v německém Ruhpoldingu i stíhací závod žen, kterým tak tedy tento podnik Světového poháru v biatlonu, jenž se konal v tomto německém středisku. A stejně jako v mužské stíhače, kdy se poprvé na pódium dostal ve své dosavadní kariéře Michal Krčmář, tak i po ženské stíhačce stíhačce se mohou čeští fanoušci radovat a to hned dvojnásobně. Jednak z druhého místa Gabriely Koukalové, která nestačila pouze na Finku Kaisu Mäkäräinenovou, jež opět předvedla famózní výkon, na který zkrátka všechny ostatní závodnice nestačily, a jednak také z dalšího parádního umístění Evy Puskarčíkové, která tentokrát do cíle dorazila na velmi slušném šestém místě. Další Češkou, která si z tohoto stíhacího závodu připsala body, byla Veronika Vítková, jež skončila šestnáctá. Lucie Charvátová společně s dvacetiletou juniorkou Markétou Davidovou nebodovaly.
Gabriela Koukalová, autor: Miceman

Sprint biatlonistek v Ruhpoldingu zvládla nejlépe Finka Mäkäräinenová, Koukalová skončila druhá

Ruhpolding - Páté umístění na stupních vítězů v individuálním závodě za sebou dokázala vybojovat česká biatlonová královna Gabriela Koukalová a to když ve sprintu v německém Ruhpoldingu skončila na druhém místě. Nestačila tak akorát na Finku Kaisu Mäkäräinenovou, která především díky svým běžeckým schopnostem předvedla suverénní výkon, na který žádná ze soupeřek nedokázala adekvátně odpovědět. Na třetím místě pak skončila Němka Laura Dahlmeirová, se kterou Koukalová bojuje o prvenství v celkovém pořadí Světového poháru, ve kterém tak po tomto závodě Češka vede již o 21 bodů. Dalšími z Češek, které si připsaly po tomto závodě body, byly Eva Puskarčíková, jež se umístla na čtrnácté pozici, 21. Veronika Vítková a 28. mladý talent Markéta Davidová.

Více souvisejících

Gabriela Soukalová (biatlonistka) Veronika Vítková (biatlonistka) Biatlon

Aktuálně se děje

před 18 minutami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Turecko sdělilo podmínky, za jakých obnoví obchod s Izraelem

Turecko obnoví obchod s Izraelem až v případě trvalého příměří v Pásmu Gazy a neomezeného přísunu humanitární pomoci do této palestinské enklávy, uvedl v pátek turecký ministr pro obchod Omer Bolat. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy