Komik Bill Cosby se na obrazovky kvůli údajnému znásilnění nevrátí

New York - Kvůli obvinění z údajného znásilnění dnes americká televizní stanice NBC zrušila plánované natáčení nového seriálu s komikem Billem Cosbym. Sedmasedmdesátiletého herce ze sexuálního násilí obvinilo několik žen, on všechna obvinění odmítá. Informovala o tom agentura AP.

V úterý místního času uvedla moderátorka Janice Dickinsonová v televizním rozhovoru, že ji Cosby v roce 1982 při schůzce znásilnil. Informaci prý chtěla zveřejnit už ve své autobiografii vydané v roce 2002, na radu svého právního zástupce prý ale příslušné pasáže nakonec vyškrtla.

Už dříve komika obvinila jiná žena, herečka Barbara Bowmanová, z údajného znásilnění v roce 1985, kdy jí bylo teprve 17. Prý se tehdy styděla celý incident zveřejnit, odhodlala se k tomu až nyní, kdy s podobným příběhem vystoupily i jiné ženy.

Internetová televize Netflix v úterý oznámila, že posouvá start nového pořadu s názvem Bill Cosby 77. Původně se měl vysílat od 28. listopadu.

Související

Herec a komik Bill Cosby

Vinen. Bill Cosby jde za znásilnění na tři roky za mříže

Norristown (USA) - Jedenaosmdesátiletý americký komik Bill Cosby byl odsouzen ke třem až deseti rokům vězení za zdrogování a znásilnění své někdejší přítelkyně v roce 2004. Soudce ho dnes kromě toho označil za sexuálně násilnického predátora. Cosbyho obhájci podle agentury Reuters oznámili, že se proti trestu odvolají.
Roman Polanski, autor: Georges Biard

Komik Cosby a režisér Polanski byli vyloučeni z filmové akademie udělující Oscary

New York - Americká Akademie filmových umění a věd, která organizuje a uděluje Oscary, hlasováním vyloučila ze svých řad komika Billa Cosbyho a režiséra Romana Polanského. Oznámila to dnes agentura AP. Cosby byl minulý týden shledán vinným ze znásilnění, Polanski byl v USA usvědčen ze sexu s nezletilou a v obavě ze stíhání před 40 lety Spojené státy opustil.

Více souvisejících

Bill Cosby (herec)

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 6 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 7 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy