Angola čelí kritice: Přístup k imigrantům připomíná hon na lidi

Johannesburg - Přístup k imigrantům není velký problém jen v Evropě, ale i Africe. Mezinárodní federace pro lidská práva (FIDH) a osm nevládních afrických organizací v pátek společně vyzvaly angolskou vládu, aby ukončila represi vůči imigrantům. Angola podle nich porušuje lidská práva.

Angola, která od ukončení občanské války v roce 2002, zažívá hospodářský růst, přitahuje občany okolních států, ale i obyvatele západní Afriky. Úřady již léta pravidelně tvrdě zasahují proti imigrantům.

Angolská policie v posledních dnech zadržela a převezla do sběrného tábora tisíce západoafrických přistěhovalců. K velkým zátahům došlo například 19. prosince, kdy policie obklíčila několik mešit.

"Angolské úřady vedou další operaci proti nelegálnímu přistěhovalectví, která je honem na lidi. V posledních deseti dnech bylo sebráno jen v Luandě na 3000 osob. Cizí afričtí občané jsou násilně zatýkáni v ulicích, v jejich obydlích či na pracovišti. Poté jsou převáženi do sběrného centra Trinita asi 30 kilometrů od Luandy. Tam jsou drženi v krutých, nelidských a ponižujících podmínkách. Přicházejí i zprávy o mučení a okrádání (zadržených)," uvedly organizace v prohlášení.

Zdroj: YouTube

Související

Ilustrační foto

V Africe roste obava z šíření nemoci COVID-19, nakažených přibývá

V Africe začínají narůstat obavy z možných dopadů pandemie způsobené koronavirem. Podle agentury AFP kontinent zaznamenal zatím přes 1000 potvrzených případů nákazy. První oběti nemoci COVID-19, kterou koronavirus vyvolává, dnes ohlásila Burkina Faso či ostrov Mauricius. Eritrea a Angola poprvé zaznamenaly nakažené na svém území.

Více souvisejících

Angola Přistěhovalectví lidská práva

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 45 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy