Chávez se dostal opět do nemocnice. Selhaly mu ledviny

Miami - Venezuelského prezidenta Huga Cháveze, který bojuje s rakovinou, narychlo převezli do vojenské nemocnice v Caracasu kvůli selhání ledvin. S odvoláním na zprávu deníku El Nuevo Herald o tom ve čtvrtek informovala agentura AFP.

Hospitalizován byl v úterý, uvedlo středeční vydání miamského listu vydávaného španělsky s odvoláním na svůj důvěrný zdroj obeznámený s Chávezovým zdravotním stavem.

"Celkově byl ve velice vážném stavu. Když dorazil, byl v docela špatné kondici," uvedl deníku.

Ještě v neděli se přitom Chávez snažil přesvědčit Venezuelce, že je zdravý a chemoterapie na něj neměla žádné oslabující účinky.

Kubánští lékaři v Havaně Chávezovi v červnu odoperovali rozsáhlý nádor z oblasti pánve. V červenci pak úspěšně dokončil první fázi chemoterapie.

Související

Stalin González (Venezuela)

Guaidó není jediný: Nový venezuelský lídr Stalin González má plán, jak zastavit krizi

Stalin González, celým jménem Iván Stalin González Montaño patří k novým vůdcům Venezuely. Je členem sociálně-demokratické strany Un Nuevo Tiempo (Nový čas), která převzala roli ve vedení Národního shromáždění na základě dohody, která umožňuje opozičním stranám přebírat úkoly podle rotačního systému. V rozhovoru pro španělský list El País tvrdí, že je důležité nabídnout chávistům záruky stability.
Hugo Chávez

Chávez by udělal proti Madurovi puč, zní z opozice. Bude občanská válka?

Šéf venezuelského parlamentu Juan Guaidó, jehož už uznaly za prozatímního prezidenta Venezuely na čtyři desítky států, v pondělí znovu vyloučil, že by vyhrocená situace v jeho zemi mohla skončit občanskou válkou. Totéž řekl dnes španělskému rozhlasu Cadena SER bývalý starosta Caracasu a lídr opozice Antonio Ledezma, který žije přes rok ve španělském exilu.

Více souvisejících

Hugo Chávez

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy