Číháme na nepřátele Alláha. Al-Káida vyzvala muslimy k útokům proti Západu

Ammán - Al-Káida z Arabského poloostrova (AQAP) vyzvala muslimy k dalším útokům "osamělých vlků" v západních zemích. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na americké středisko SITE, které monitoruje činnost teroristů ve světě. AQAP se přihlásila k odpovědnosti na masakr v redakci Charlie Hebdo.

Násir bin Alí Anasí, který stojí v čele jemenských alkaidistů, v nové videonahrávce vyzval přívržence, aby v západní zemích vedli "individuální svatou válku".

Anasí dodal, že AQAP pracuje na přípravě útoků na západní cíle mimo území Jemenu. "Připravujeme se a číháme na nepřátele Alláha. Nabádáme věřící, aby to dělali také," řekl Anasí ve videonahrávce, která se na internetu objevila v úterý.

Americké tajné služby považují AQAP za nejnebezpečnější křídlo Al-Káidy, připomněla agentura AFP. Západní země se nyní obávají nového chaosu v Jemenu, kde povstalci z šíitského kmene Hútíů v úterý obsadili sídlo prezidenta.

VIDEO: AQAP se hlásí k útoku na Charlie Hebdo

Zdroj: YouTube

Související

Více souvisejících

AQAP (al-Káida v Jemenu) Terorismus

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy