Francouzské město se bude muset obejít bez klaunů, starosta je totiž zakázal

Montpellier (Francie) – Starosta městečka na jihu Francie zakázal klaunské převleky po dobu jednoho měsíce, a to od dnešního dne – Halloweenu. Důvod zákazu je neustupující řádění „zlých klaunů“. Informoval server BBC.

Zákaz platí v malém městečku Vendargues, které leží poblíž Montpellier. Podle starosty Pierra Dudieuzereho je hlavním cílem to, aby se zabránilo problémům během halloweenského průvodu, který probíhá v těchto hodinách.

Vyhláška vstoupila v platnost dnes a bude trvat třicet dní. Během této doby je všem ve věku třinácti a více let zakázáno nosit kostým klauna.

Francie v poslední době zažívá „boom" ozbrojených klaunů, kteří straší kolemjdoucí, někteří dokonce i své oběti začnou bít.

Psali jsme:
Hysterie ze "zlých klaunů" roste, mladík (14) v kostýmu napadl ženu
 

Taková zábava je oblíbena hlavně u teenagerů, kteří pak videa ze strašení umisťují na sociální sítě. Francouzská policie již tento měsíc zatkla více než deset teenagerů, kteří v masce klauna a se zbraní v ruce děsili kolemjdoucí.

Související

Hana Hüblová Rozhovor

S dětmi i rodiči tráví nejtěžší chvíle v životě. Zdravotní klauni budí úsměv u vážně nemocných

ROZHOVOR - Zdravotní klauni doprovází děti při jejich léčebném procesu. Zbaví je strachu, rozveselí je a stanou se jejich kamarády v nepříjemném a chladném prostředí nemocnice. Zdravotní klaun musí být empatický a umět rychle reagovat na situaci i reakce dětí. Ke každému dítěti je potřeba najít vhodný přístup, jak ho ukonejšit a odvést jeho pozornost od nepříjemných zákroků i zážitků. Ve své práci se Zdravotní klauni setkávají s velkým množstvím bolesti i sklíčenosti. Aby to zvládli, musí se odpoutat od své postavy a tuto práci střídat s jinými věcmi. Dozvěděli jsme to od Zdravotního klauna Hany Hüblové, která poskytla rozhovor pro EuroZprávy.cz.
Ilustrační foto

Politika je cirkus? Jeden z nejlepších bavičů světa se urazil, média jsou prý nechutná

Média by měla přestat označovat politiky za klauny a chaotické dění na politické scéně za cirkus. Urážejí tím totiž představitele povolání, které vyžaduje disciplínu a týmovou práci, a tudíž zasluhuje uznání. Takto se proti přirovnáním, která často používají britská média ohradil přední britský cirkusový bavič David Konyot. Prohlásil, že skuteční cirkusáci by vyjednávání kolem brexitu zvládli lépe než politici.

Více souvisejících

Klauni Policie Francie Halloween

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy