Cirkusový klaun dětem málem zabil tátu před očima

Blackwood - Měla to být veselá návštěva cirkusu, ale změnila se v horor. Klaun si vybral dobrovolníka z publika, aby mu asistoval u artistického čísla. Muže pak ale klaun přímo před zraky diváků málem zabil. Nakonec ho odnášeli v bezvědomí.

Ben Garnham (37) v cirkuse málem zemřel před očima své ženy a svých dětí. Přitom se měl jen zúčastnit veselého vystoupení klauna, který si ho vybral mezi diváky jako pomocníka. Ben podle svých slov vůbec netušil, co se chystá. "Myslel jsem, že se chystá něco mi udělat, třeba mě postříkat vodou tak, aby byla legrace. Ale nevzpomínám si pak už na nic - byl jsem v bezvědomí," popisuje Ben.

Nejprve poslouchal klauna, který s ním posunoval po manéži a dělal jen zmatek. Děti se smály. Pak klaun Benji vyzval Bena, aby ho chytil za ruce a znenadání udělal salto. Jenže nedopadlo tak, jak klaun počítal. Nohama nad hlavou při otočce shodil klaun Bena na zem a vší silou mu dopadl na hlavu. Na záběru to vypadá jako klasický trik z wrestlingu.

Ben byl okamžitě v bezvědomí. Dokonce se zdálo, jako by byl mrtvý. I děti z publika se ptali, jestli ten pán neumřel. Klaun si okamžitě všiml, co se stalo a hvízdnutím přivolal kolegy z cirkusu. Ti nebohého Bena v bezvědomí zvedli a odnesli, aby mohla show pokračovat. Na to, že by mohl mít Ben poškozenou páteř nebo míchu, nikdo v tu chvíli nemyslel.

Ben putoval ihned do nemocnice a na vyšetřeních strávil několik hodin i s nákrčníkem. Podezření na zranění páteře nebo hlavy se naštěstí nepotvrdilo. Klaun Benji navštívil nemocného Bena hned druhý den. Slíbil, že trik už nikdy s nikým nebude opakovat a chce pozvat Bena na skleničku.

Související

Hana Hüblová Rozhovor

S dětmi i rodiči tráví nejtěžší chvíle v životě. Zdravotní klauni budí úsměv u vážně nemocných

ROZHOVOR - Zdravotní klauni doprovází děti při jejich léčebném procesu. Zbaví je strachu, rozveselí je a stanou se jejich kamarády v nepříjemném a chladném prostředí nemocnice. Zdravotní klaun musí být empatický a umět rychle reagovat na situaci i reakce dětí. Ke každému dítěti je potřeba najít vhodný přístup, jak ho ukonejšit a odvést jeho pozornost od nepříjemných zákroků i zážitků. Ve své práci se Zdravotní klauni setkávají s velkým množstvím bolesti i sklíčenosti. Aby to zvládli, musí se odpoutat od své postavy a tuto práci střídat s jinými věcmi. Dozvěděli jsme to od Zdravotního klauna Hany Hüblové, která poskytla rozhovor pro EuroZprávy.cz.
Ilustrační foto

Politika je cirkus? Jeden z nejlepších bavičů světa se urazil, média jsou prý nechutná

Média by měla přestat označovat politiky za klauny a chaotické dění na politické scéně za cirkus. Urážejí tím totiž představitele povolání, které vyžaduje disciplínu a týmovou práci, a tudíž zasluhuje uznání. Takto se proti přirovnáním, která často používají britská média ohradil přední britský cirkusový bavič David Konyot. Prohlásil, že skuteční cirkusáci by vyjednávání kolem brexitu zvládli lépe než politici.

Více souvisejících

Klauni Velká Británie

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 4 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 4 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy