Odveta za urážlivé výroky? Zpěváka Eagles of Death Metal nepustili do Bataclanu

Paříž - Sobotního znovuotevření pařížského klubu Bataclan, který se stal před rokem terčem teroristického útoku, se neobešlo bez potíží. Dorazit chtěla i americká rocková skupina Eagles of Death Metal, organizátoři to ale nepovolili.

Dvěma členům kapely, při jejichž loňském vystoupení vtrhli atentátníci do klubu a začali střílet, organizátoři nedovolili přijet kvůli jejich dřívějším kontroverzním prohlášením.

Zpěvák Jesse Hughes v březnovém rozhovoru pro jednu americkou televizní stanici řekl, že teroristický útok byl připraven z vnitřku sálu.

"Přišli a já jsem je vyhodil. Jsou věci, které se nepromíjejí," prohlásil jeden z šéfů klubu Bataclan Jules Frutos. "(Jesse Hughes) každé dva měsíce činil neuvěřitelně lživá prohlášení. Obviňoval příslušníky bezpečnostních sil, že byli komplici teroristů," dodal.

Frutos již dříve odmítl návrh kalifornské kapely, že by při znovuotevření klubu vystoupila. Eagles of Death Metal po atentátu vyjádřili přání být prvními, kdo v Bataclanu znovu zahraje.

Frutos ale připomněl i jiné Hughesovy výroky z loňského jara, které zazněly v rozhovoru s časopisem Taki's Magazine, který bývá kritizován za extremistické postoje. Hughes v rozhovoru odsuzoval muslimy, kteří údajně během teroristických útoků v Paříži oslavovali v ulicích.

Zpěvák Eagles of Death Metal popřel, že mu byl odmítnut vstup do pařížského klubu, a tvrdil, že přišel ke klubu jen uctít památku obětí útoku. "Jen jsem chtěl vidět to místo otevřené. Nikdy jsem se nesnažil vpadnout do show. Nevím, o čem to (Frutos) mluví (...)," řekl dnes Jesse Hughes novinářům.

Související

Ilustrační foto

Francie uctila památku obětí teroru z roku 2015. Nechtěl jsem ze stadionu utéct, vzpomínal Hollande

Paříž - Francie si dnes připomíná druhé výročí teroristických útoků, při kterých na různých místech Paříže zemřelo 130 lidí a přes 350 jich bylo zraněno. Prezident Emmanuel Macron v doprovodu své manželky Brigitte nejdřív zamířil na Stade de France, kde i v přítomnosti svého předchůdce Françoise Hollandea zahájil sérii projevů úcty k obětem atentátů.

Více souvisejících

skupina Eagles of Death Metal Paříž Teroristické útoky v Paříži (13. 11. 2015)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy