Tragická smrt známé fitness modelky: Zabila ji explodující šlehačka

Paříž - Francouzská fitness modelka Rebecca Burger (33) zemřela po tom, co jí v ruce vybuchla nádoba na výrobu šlehačky. Rebecca byla známá na sociálních sítích, především na Instagramu a Facebooku. Tam také její rodina oznámila, že zemřela, a varovala před nebezpečnými výrobky.

Známá propagátorka zdravého životního stylu a fitness doplatila na vadnou nádobu na šlehačku. Ta jí explodovala v ruce a její úlomky zasáhly Rebeccu do hrudníku. Francouzská média uvádí, že exploze a náraz kusů nádoby způsobily infarkt.

Rodina jí sice zavolala pomoc, lékaři ji však už nedokázali zachránit. Jedna z francouzských organizací na ochranu spotřebitelů tvrdí, že problémem jsou vadné úchyty pro plynovou kapsli.

Prodejce nádoby má se svým produktem dlouhodobé problémy. Podle časopisu 60 Millions vadné lahve způsobily celou škálu zranění, mezi nimi zlomené zuby, tinnitus (šelest v uších), zlomeniny a v jednom případě ztrátu oka.

V roce 2013 se jedna oběť svěřila stanici RTL radio: „Zlomilo mi to šest žeber a hrudní kost.“ Pokud by výbuch směřoval k srdci, došlo by ke smrti. Výrobky od roku 2015 se však zdají bezpečnější.

Kvůli problémům někteří obchodníci výrobek stáhli z prodeje, ovšem vrátilo se jen přibližně 25 000 modelů z původních 160 000, uvedl deník Le Parisien. Rodina a spotřebitelské společnosti varují, že vadných nádob můžou být v oběhu stovky i více.

Rodina Rebeccy její smrt označila za nehodu a varovala před vadnými nádobami v příspěvku na Facebooku i na Instagramu. Modelka měla na sociálních sítích přibližně 200 000 fanoušků.

Související

Hřbitov

Proč dáváme na hroby květiny a věnce?

O Dušičkách, tedy svátku zesnulých, se tradičně zapalují na hrobech svíčky a pokládají se na ně květiny a věnce. Zatímco dnes tvoří spíše výzdobu, dříve měly svůj symbolický význam.
Smrtka

Kmotřička Smrt. Jak se zrodila víra v bytost, která bere lidem život?

Svátky zemřelých se v minulosti pojily nejenom s úctou k předkům, ale také s připomínkou nevyhnutelnosti smrti. Ta měla v představách lidí personifikovanou podobu kostlivce s kosou nebo vyhublé ženské postavy, které se říká kmotřička Smrt. Víra v bytost beroucí život je velmi stará, v lidové tradici se objevovala ještě v moderní době a dodnes přežila například v pohádkách nebo v příslovích a rčeních.

Více souvisejících

smrt Fitness kuriozity Rebecca Burger

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy