Rusové zatkli členku Pussy Riot. Držela drogy

Moskevská policie zatkla členku ruské protestní skupiny Pussy Riot Veroniku Nikulšinovou a dalších šest osob. S odvoláním na ruského právníka a lidskoprávního aktivistu Jevgenije Jenikejeva o tom dnes informovala agentura AP. Zatčená bude zřejmě čelit obvinění z držení drog.

Nikulšinová, která je jednou ze čtyř členů souboru loni odsouzených na 15 dní do vězení za protest před finálovým zápasem mistrovství světa ve fotbale, byla zadržena ve středu. Člen Pussy Riot Pjotr Verzilov dnes napsal na twitteru, že spolu s ní policie zatkla dalších šest lidí, z nichž někteří se skupinou nemají co do činění.

Agentura Interfax citovala právníka Jenikejeva, podle nějž bude Nikulšinová zřejmě formálně obviněna v pátek. V případě odsouzení jí hrozí 15 dní vězení. Členka souboru byla zadržena již v půli dubna, po několika hodinách však byla propuštěna.

Podle stanice Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda poskytlo Švédsko koncem dubna politický azyl dvěma jiným členům Pussy Riot - Lusine Džaňanové a Alexeji Knedljakovskému a jejich dvěma dětem. Švédský soud rozhodnutí odůvodnil tím, že v Rusku "čelí pronásledování a výhrůžkám smrtí".

Související

Více souvisejících

Pussy Riot Rusko Policie Rusko Drogy

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy