Zcenzurovaný Rocketman? Ruský ministr hájí zásahy do filmu, usadil Eltona Johna

Ruský ministr kultury dnes obhajoval cenzurovanou kopii filmu Rocketman o Eltonu Johnovi, která přijde do ruských kin ve čtvrtek. Ruský distributor z filmu odstranil homosexuální erotické pasáže a scény ukazující užívání drog. Podle ministra Vladimira Medinského zásahy odpovídají principům právního státu.

"Všechny scény s líbáním, sexem a orálním sexem mezi muži jsou vystřižené," napsal na facebooku filmový ruský kritik Anton Dolin, který viděl film v předpremiéře a mohl cenzurovanou verzi srovnat s originálem. Distribuční společnost Central Partnership potvrdila, že v Rusku hodlá promítat film v pozměněné verzi. Udělala to prý kvůli ruským zákonům.

Krok distributora v minulých dnech odsoudili tvůrci filmu i sám Elton John. "To, že místní distributor považoval za nutné vystřihnout určité scény, a upřel tak publiku příležitost vidět film tak, jak jsme ho zamýšleli, je smutným dokladem toho, v jak rozděleném světě žijeme a jak se stále považuje za nepřijatelnou láska mezi dvěma lidmi," uvedli v prohlášení.

Medinskij dnes cenzurní zásahy hájil. "V právním státě nemohou vládnout soukromé, estetické nebo sexuální preference jednotlivců, ale zákon jako nyní v Rusku," citovala ministra agentura Interfax.

Experience the epic musical fantasy #Rocketman in theatres now! Get tickets: https://t.co/mElmDKTEaY pic.twitter.com/xaes06q6Sx

— Elton John (@eltonofficial) 31. května 2019

Vystříhání asi deseti scén z filmu bylo ale věcí distributora, nikoli ministerstva, uvedl. "Představa, že ministerstvo kultury s nůžkami v ruce něco vystříhává, je zvrácená," konstatoval ministr podle ruské agentury.

V Rusku už šest let platí zákon o zákazu propagace homosexuality mezi mládeží, který má ochránit mladou generaci před projevy "netradičního" sexu. Ruská média upozorňují, že navzdory cenzurované kopii zůstává film Rocketman mládeži nepřístupný. V Česku je snímek v kinech uváděn od 30. května.

Související

Záběry z filmu Rocketman

Elton John má problém. Exmanželka žádá milionové odškodné kvůli filmu

Bývalá manželka Eltona Johna si dlouhodobě nepřeje být s populárním zpěvákem jakkoliv spojována. Změnila si jméno a v tichosti žila na britském venkově. Renate Blauelová podala žalobu na populárního britského zpěváka kvůli jeho životopisnému filmu Rocketman, který ukazuje detaily nejen z jeho hudební kariéry, ale obsahuje i podrobnosti jeho manželství s Renate. Bývalá manželka označila film za klamavý a žaluje zpěváka o 3 milióny liber (přes 86 miliónu korun).

Více souvisejících

film Rocketman Rusko cenzura Elton John

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy