David Balda

Scénarista, kameraman a režisér to je David Balda v jedné osobě

Není mu ani 20 a už pracuje s předními českými herci. Kdo je režisér David Balda?

Nezávislý film Narušitel je prvním porevolučním snímkem zabývající se životem armádních letců za normalizace. Prostřednictvím čtyř kamarádů a jejich mentora je vyprávěn silný příběh o lásce k létání. Za filmem stojí teprve 18letý režisér David Balda, který je z hlediska české kinematografie nevídaný úkaz, a právě o něm a Narušiteli je tento článek.
Režisér David Balda s hercem Stanislavem Zindulkou Rozhovor

Film Narušitel? EuroZprávy.cz vyzpovídaly režiséra, prozradil řadu zajímavostí

ROZHOVOR – Chystaný snímek Narušitel o životních příbězích armádních letců socialistického Československa je kombinací kriminálního příběhu a historického dramatu. Hlavním sdělením je zobrazení lásky k létání a zamýšlení nad tím, co cesta za svobodou obnáší. Objeví se v něm složení známých tváří jako Jiří Dvořák, Veronika Arichteva či Stanislav Zindulka. Režisér David Balda poskytl serveru EuroZprávy.cz rozhovor, v němž se rozpovídal o natáčení, práci s herci nebo co by si měl divák z filmu odnést.
Momentka muzikanta Michal Hrůza s letounem C-105 Drakouš

Film o letcích za komunismu má videoklip, hudbu k němu složil Michal Hrůza

Chystaný film Narušitel o životních příbězích armádních letců socialistického Československa je téměř na spadnutí. Kromě známých hereckých tváří se ve snímku objeví nová píseň Michala Hrůzy „Nad světem“. Videoklip se natáčel koncem listopadu na opuštěném armádním letišti Hradčany u Ralska.
Pavel Neškudla Rozhovor

Tragické útoky autem? Následky činu Olgy Hepnarové vidíme dodnes, říká herec Neškudla

Rozhovor - Server EuroZprávy.cz před nedávnem uvedl rozhovor s mladým, nadějným režisérem Davidem Baldou. Mimo jiné hovořil i o spolupráci s některými herci. Nás při tomto rozhovoru zaujal neméně nadějný a inspirativní herec Pavel Neškudla, který účinkuje na prknech několika divadel a v říjnu přebral významné ocenění. Zahrál si již v několika zajímavých filmových počinech a nedávno dotočil film, kde má hlavní roli. I o něm se rozpovídal v rozhovoru pro EuroZprávy.cz.
David Balda Rozhovor

Československá letadla mají duši, důraz klademe na atmosféru, říká režisér filmu o pilotech za socialismu

ROZHOVOR - V prosinci tohoto roku padne poslední klapka filmu Narušitel od mladého a nadějného režiséra Davida Baldy. Do kin by tak měl přijít pozoruhodný film s prvky kriminálního příběhu, filmu noir, ale především snímek o velké lásce k létání. Objeví se zde skvělí herci jako Jiří Dvořák, Stanislav Zindulka či v hlavní roli mladý nadějný herec Pavel Neškudla. David Balda poskytl serveru EuroZprávy.cz velmi zajímavý rozhovor, který rozhodně stojí za přečtení.

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy