Frauke Petryová (AfD)

Frauke Petryová

V Německu začal soud s expředsedkyní AfD Petryovou

V Drážďanech dnes začal soud s bývalou předsedkyní protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD) Frauke Petryovou. Poslankyně Spolkového sněmu čelí obžalobě z křivopřísežnictví, informovala agentura DPA. Křivé přísahy se údajně dopustila v listopadu 2015, kdy podle vyšetřovatelů nepravdivě vypovídala před výborem saského zemského sněmu. Petryové hrozí až několikaletý trest odnětí svobody.
Frauke Petryová (AfD) / Olaf Kosinsky/Skillshare.eu

Exšéfka AfD Petryová prohrála soud s protiimigrační stranou

Bývalá předsedkyně protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD) Frauke Petryová dnes prohrála soud s touto stranou, a nebude tak pro svůj nový politický projekt moci používat chráněnou značku Modrá strana. Verdikt ve sporu vyřkl soud v Mnichově.
Frauke Petryová (AfD) / Olaf Kosinsky/Skillshare.eu

Exšéfka AfD Petryová čelí obžalobě z křivopřísežnictví

Drážďany - Bývalá šéfka protiimigrační Alternativy pro Německo (AfD) Frauke Petryová čelí žalobě kvůli křivopřísežnictví. Podle prokuratury v Drážďanech se ho dopustila v listopadu 2015, kdy nepravdivě vypovídala před výborem saského zemského sněmu.
Německá vlajka

Německý nacionalismus je zpět, varuje analytik. Je důvod se bát?

NÁZOR – Vzestup radikální, nacionalistické strany Alternativa pro Německo (AfD), která skončila třetí v nedělních spolkových volbách, vzbuzuje obavy nejen v Německu, ale též v zahraničí, konstatuje politický analytik a komentátor Jacob Heilbrunn. Svůj pohled na situaci u našich západních sousedů prezentoval v komentáři pro server Los Angeles Times.
AfD (Alternativa pro Německo)

Hádky v AfD vrcholí: Předsedkyně Frauke Petryová ze strany odejde

Berlín - Spory uvnitř Alternativy pro Německo (AfD) jsou už tak vážné, že se předsedkyně Frauke Petryová (42) chystá ze strany vystoupit. Petryová je představitelkou konzervativců, kteří původně požadovali zejména jinou politiku v eurozóně. Postupně ale narostla síla pravicově radikálních členů.
AfD (Euroskeptická strana Alternativa pro Německo)

Nejsilnější stranou v Sasku je AfD, bodovala u hranic s Českem

Drážďany - Alternativa pro Německo (AfD) se stala v Sasku nejsilnější stranou, když v nedělních parlamentních volbách získala ve spolkové zemi, která sousedí s Českem, 27 procent hlasů. Na druhou příčku těsně odsunula CDU kancléřky Angely Merkelové. Sasko bylo přitom doposud považováno za baštu CDU.

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 6 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

Na poslední rozloučení s Josefem Lauferem dorazili Soukup či Troška

Rodinní příslušníci a přátele se ve čtvrtek před polednem rozloučili s populárním hercem a zpěvákem Josefem Lauferem, který zemřel o uplynulém víkendu. Bylo mu 84 let. Laufer strávil poslední čtyři roky života v kómatu na nemocničním lůžku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy