RT (dříve Russia Today)

Peskov, Dmitrij

Kreml připustil, že Rusové nahradili propuštěné novináře v Minsku

Mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov dnes připustil, že v běloruských televizích místo propuštěných místních žurnalistů, bouřících se proti autoritářskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, pracují novináři z ruské televize RT placené ruským státem. Stanice RT je vnímaná v zahraničí jako nástroj propagandy Kremlu.
Ilustrační foto

Lotyšsko zakázalo sedm ruských televizí, šéfuje jim propagátor anexe Krymu

Lotyšsko oznámilo, že v zemi zakázalo další vysílání ruským státem kontrolované televize RT, dokud šéfem stanice zůstane Dmitrij Kiseljov. Ten se kvůli své roli při propagování ruské anexe Krymu stal terčem sankcí Evropské unie. Uvedla to agentura AP s tím, že lotyšská mediální rada zakázala sedm televizních kanálů patřících do mnohajazyčné sítě RT.
Ilustrační foto

Hackeři nahradili španělskou televizi ruskou Russia Today

Webové vysílání zpravodajského kanálu španělské veřejnoprávní televize RTVE se stalo terčem útoku hackerů. Místo pořadů španělské stanice stránka nabízela rozhovor ruské televize RT s katalánským expremiérem Carlesem Puigdemontem, který je na útěku před španělskou justicí. Informovala o tom dnes španělská média.
Noviny, ilustrační foto

Rusko přitvrzuje. Na obávaný seznam "zahraničních agentů" se mohou dostat i novináři

Dolní komora ruského parlamentu dnes schválila zákon, který rozšiřuje právo úřadů přidělovat zahraničním médiím působícím v Rusku označení "zahraniční agent". Oznámila to ruská tisková agentura TASS. Zatímco podle dosavadní právní úpravy mohla být do seznamu takzvaných zahraničních agentů zařazována cizí média jen jako právnické osoby, nyní to platí i pro jednotlivé novináře. Někteří ruští právníci varují, že zákon bude možné použít i vůči ruským médiím, novinářům, blogerům či občanským aktivistům.
Sergej Skripal

Britové napařili ruské televizi pokutu, překrucovala zprávy o Skripalovi a Ukrajině

Britský úřad pro dohled nad médii Ofcom udělil ruské státní televizi RT pokutu 200.000 liber (5,7 milionu Kč) za porušení pravidel o nestrannosti v pořadech o otravě bývalého agenta Sergeje Skripala, o konfliktu v Sýrii a dění na Ukrajině. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Stanice v reakci označila postup za naprosto chybný a ruské ministerstvo zahraničí pohrozilo odvetou.
Noviny, ilustrační foto

Vybraná ruská média nesmí na konferenci o svobodě médií

Zástupci ruské státní televize RT a propagandistického média Sputnik se nemohou zúčastnit mezinárodní londýnské konference o svobodě médií, informovala dnes s odvoláním na britskou vládu AFP. Podle Británie je to kvůli aktivní roli obou médií v šíření dezinformací.
Ilustrační foto

Rusko si došlápne na BBC. Odveta za obvinění televize RT, přiznává cenzorský úřad

Ruský úřad pro kontrolu médií Roskomnadzor dnes oznámil, že zahajuje kontrolu internetových zdrojů britské společnosti BBC a kanálu BBC World News, zda dodržují ruské zákony. Na svém webu připustil, že jde o odvetný krok za to, že britský úřad pro regulaci médií Ofcom ve čtvrtek obvinil ruskou televizi RT, že letos porušila pravidla nestrannosti.
Velká Británie

Británie obvinila ruskou televizi RT z nestranného vysílání

Britský úřad pro regulaci médií Ofcom dnes obvinil ruskou televizi RT (dříve Russia Today), že letos v březnu a v dubnu při vysílání několika svých pořadů porušila pravidla nestrannosti. Týká se to i reportáží ohledně útoku na někdejšího dvojího agenta Sergeje Skripala a jeho dceru v britském městě Salisbury. RT oznámila, že závěry vyšetřování britského úřadu ji "mimořádně zklamaly".
Ilustrační foto

Britský úřad vyšetřuje ruskou televizi RT. Byla podjatá v kauze Skripal?

Londýn - Britský regulační úřad pro média OFCOM dnes oznámil, že začal vyšetřovat ruskou mezinárodní televizi RT kvůli možnému porušení pravidel o nestrannosti ve zpravodajství po březnové otravě dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery v Salisbury na jihu Anglie. Mluvčí RT v reakci na sdělení OFCOM uvedla, že přístup RT ke zpravodajství se po incidentu v Salisbury nezměnil a že o záležitosti bude vedení stanice jednat s britským regulátorem.
Ilustrační foto

Rusko zakázalo vstup do parlamentu americkým médiím

Moskva - Ruští poslanci dnes rozhodli, že americká média, která jsou v Rusku na seznamu zahraničních agentů, nebudou smět vstupovat do budovy Státní dumy. Jde o odvetu za obdobné americké postupy vůči televizi RT (Russia Today).

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy