Profesor se z USA vysmál Babišovi kvůli jeho kšiltovce. Tohle se premiérovi líbit nebude

Po včerejší tiskové konferenci hnutí ANO zaplavily sociální sítě parodie na Andreje Babiše a jeho červenou kšiltovku s nápisem "Silné Česko". Pro smích je premiér nejen českým politikům a uživatelům twitteru a facebooku.

Babišova kšiltovka je mnohým pro smích. Předseda ODS Petr Fiala vytáhl svou pokrývku hlavy – modrou s nápisem !Tož to ne“. Podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše Babišův tým okopíroval nápad s kšiltovkou ne od amerického prezidenta Donalda Trumpa, ale od něj.

„Markeťáci a stratégové přemejšlej o tý Babišově kšiltovce a kde ji skopčil. Prej “jako Trump”. Nesmysl. Dle mé teorie prostě pochopil, s kým ve volbách do Evropskýho parlamentu letos bude soutěžit a že jsou to Pirates. Jenom nepobral, že tahle nedávná vzpomínka na dva roky starou návštěvu mých rodičů, kdy jsme s Lyl pomáhali na zahradě, není marketingovej výtvor, ale krutá realita maminčina: 'Převlíkněte se, ať si ty věci neumažete. Máme tady s tátou nějaký pracovní obléčo.' Jsem zvědavý, kdy nasadí 20 let starý šusťákový soupravy z vietnamské tržnice, protože přesně to mám pod tatínkovou bundou, ve který dělal fráju podle mě někde v 70. letech,“ rýpnul si do Babiše Bartoš, který zveřejnil fotku sebe a své manželky v pracovních čepicích.

Is there a hotline for elder abuse in the Czech Republic? I worry that someone is forcing this confused old man to humiliate himself in public by wearing ridiculous apparel. #MCzGA pic.twitter.com/VAa0Jw1Wv3

— Kieran D Williams (@KDWilliams7) 2. května 2019

Babišova rudí kšiltovka zaujala i profesora Kireana Williamse, který působí v USA a který se zaměřuje na střední a východní Evropu. Napsal napříkad také knihu o Václavu Havlovi. „Není nějaká krizová linka pro zneužívání starých lidí v ČR? Obávám se, že někdo nutí tohoto zmateného starého muže, aby se ponižoval na veřejnosti nošením směšného oděvu,“ napsal na twitteru, Na jeho slova upozornil politolog Jiří Pehe.

Na internetu se zároveň objevila řada vtípků na téma Babiš a jeho čepice. Někteří jej přirovnávají k postavičce instalatéra ze počítačové hry Super Mario, překřtili ho ovšem na „Super Mafio“. Další Babiše přirovnávají k Forestu Gumpovi. Kromě toho se na sociálních sítích objevily upravené fotky, na kterých je na Babišově čepici místo „Silné Česko“ nápisy jako „Dyckly StB“, „Žluté Česko“, „Čapí hnízdo“, „Půjdu bručet“ nebo „Živte mě dál“.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Hnutí ANO Ivan Bartoš (Piráti) Petr Fiala (ODS) Jiří Pehe

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

včera

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

včera

WSJ: Putin pravděpodobně nenařídil vraždu Alexeje Navalného

Podle amerických zpravodajských služeb není pravděpodobné, že prezident Ruska Vladimir Putin osobně nařídil útok na opozičního vůdce Alexeje Navalného. Uvedl to deník The Wall Street Journal (WSJ). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy