Krása spustil kampaň do Senátu s harmonikářem a Klausem, ten kritizoval "uplácení voličů"

S harmonikářem a koláči dnes oficiálně zahájil kampaň za zvolení do Senátu v Praze 9 předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása (za Trikolóru). Někdejšího poslance ODS přišly podpořit dvě desítky příznivců včetně nynějšího poslance a předsedy opozičního hnutí Trikolóra Václava Klause (dříve ODS).

Krása je podle Klause jedním z příkladů, že hnutí není "banda národoveckých pomatených strýců", ale že jej reprezentují lidé důstojní seriózní a vzdělaní. Krása slíbil v Senátu hájit všechna usnesení a doporučení Trikolóry. Konkrétně uvedl například podporu rodin nebo suverenitu ČR, aby český stát nebyl "slouhou některých mocností".

"Občané už vidí nebo brzo uvidí, že selhává vláda a selhává i opozice. Nefunguje ani program Babiš, ani program Antibabiš. Začínají dramaticky růst životní náklady, začíná se propouštět, sledujeme rozvrat školství," řekl Klaus. Nezaměstnanost se v červnu zvýšila podle Úřadu práce ČR na 3,7 procenta, spotřebitelské ceny na 3,3 procenta z květnových 2,9 procenta.

Klaus také podotkl, že lidí, kteří živí republiku, je čím dál méně. "Bohatství vzniká z práce, ne z dotací, dávek a uplácení voličských skupin," uvedl. Vláda se mimo jiné rozhodla vyplatit letos důchodcům jednorázový příspěvek 5000 korun, což bude stát celkem 15 miliard korun.

Praze 9 chce Krása pomoci například zasazováním se o zlepšení dopravy kvůli řidičům ze středních Čech, o zachování sportoviště SK Prosek nebo o zvýšení bezpečnosti v okolí domu pro postižené v Praze 14.

Krása, kterého podpořili mimo jiné poslanec ANO Patrik Nacher, bývalý úřednický premiér Jan Fischer nebo zpěvák Ladislav Kerndl, patří mezi vyzyvatele nynějšího senátora a scenáristy Davida Smoljaka (za STAN s TOP 09 a Piráty), který mandát obhajuje. Ke kandidátům patří rovněž historik a nynější ředitel Památníku Lidice Eduard Stehlík (za ODS a KDU-ČSL) či mluvčí podnikatelských soutěží David Pavlát (za ČSSD).

Související

Ilustrační foto

Postup výměny průkazů postižených lidí možná bude snazší

Postup pravidelné výměny průkazu osoby se zdravotním postižením se možná v některých případech zjednoduší. Sněmovní sociální výbor dnes podpořil novelu zejména lidoveckých poslanců, podle níž by se neposuzoval zdravotní stav u lidí, kteří mají průkaz přiznaný trvale. Změna by podle autorů ulevila i lékařské posudkové službě.

Více souvisejících

Václav Krása Václav Klaus ml. Senátní volby Trikolóra hnutí občanů volební kampaň

Aktuálně se děje

před 16 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Mezinárodní trestní soud chce vydat zatykač na Netanjahua

Podle několika izraelských médií se Izrael a Spojené státy snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 12 hodinami

před 13 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy