Kam s dětmi o prázdninách? Zde je přehled příměstských táborů

Praha - Rodiče, kteří si nemohou vzít o prázdninách dovolenou, řeší problém, jak zabavit své děti, když není po ruce žádná babička nebo jiné hlídání. Východiskem můžou být městské tábory, kde se děti mohou naučit hrát divadlo, jezdit na koni nebo sportovat. Podívejte se na přehled městských táborů.

Příměstské tábory jsou v posledních letech v Praze nesmírně populární. Často se stává, že děti mají o prázdninách několik dní volna mezi návštěvami babiček nebo společných dovolených s rodiči. Tato krátkodobá "okna", kdy by se dítě doma nudilo, vyplňují právě tyto tábory. Dítě rodiče ráno odvezou a večer si je opět vyzvednou. Výběr je v metropoli opravdu bohatý a každý si jistě vybere.

Mrknout se na zvířátka do zoologické zahrady nebo na koně

Příměstský dětský tábor Sluníčko se nachází ve Žlutých lázních, děti ale vyráží i na výlety mimo areál, třeba do zoo nebo do jezdeckého oddílu. Maximální kapacita tábora je 20 dětí na den, za který rodiče zaplatí 500 korun. Přihlašovat se dá průběžné i na jednotlivé dny. "Rodiče si mohou zavolat, zda je termín volný. Zatím jsme obsazení zhruba z poloviny," doplnila vedoucí táboru Libuše Pardubská.

Umělecky zaměřené děti vítá tábor ve Strašnicích. Volná místa docházejí!

Už jen jedno nebo dvě volná místa nabízí divadelní příměstský tábor ve Strašnickém divadelním ateliéru, který navýšil kapacitu z 16 na 18 dětí. Ty se budou učit základům hereckého umění převážně formou her. Poslední den tábora se uskuteční závěrečné představení. Cena čtyřdenního pobytu určeného pro děti od šesti do 12 let je 1500 korun. Děti se divadelní naukou budou zabývat každý den od osmi ráno do pěti odpoledne.

Podívat se na památky nebo do muzea

Další příměstský tábor, který pořádá občanské sdružení Kazimírka, se zaměřil na návštěvy zajímavých míst v Praze a největších muzeí. Tábory se konají v několika termínech po celý červenec a na konci srpna. Ceny začínají na částce 1000 korun. Ve skupině může být až dvacet dětí. Rodiče svá dítka vedoucím odevzdají na Florenci, Černém mostě, Chodově nebo v Letňanech v 7.45 a vyzvednout si je mohou pohodlně o půl šesté po cestě z práce.

Historie nebaví? Tak co takhle na fotbal

Malí milovníci fotbalu by si neměli nechat ujít příměstský tábor, který se koná ve sportovním areálu Klausova v Praze 5. Fotbalové kempy se tam budou konat celé letní prázdniny. Mladí fotbalisté si pod dozorem licencovaných trenérů vylepší své sportovní schopnosti a dovednosti. Fotbalový kurz stojí na pět dní 3100 korun.

Koho nebaví fotbal, může zkusit tábor s koňmi, který pořádá Jezdecký klub Cholupnice blízko Prahy 4. Na již čtvrtém ročníku tohoto příměstského tábora se děti naučí, jak se o čtyřnohé přátelé starat, jaká je práce ve stájích, ale také se naučí základní znalosti o plemenech, barvě nebo o správné jízdě. Děti samozřejmě nepřijdou o jízdu na koni pod odborným dohledem. Tábor za 2300 korun se koná prakticky každý týden o letních prázdninách.

Dobrodružství s lany nabízí příměstské tábory v Lanových centrech Proud, kde se děti budou učit orientaci v přírodě, záchranářství či uzlování formou závodů a akčních her. Tábory se pořádají v Olomouci, Brně, Harrachově i v Praze, kde už zbývá naplnit jen několik málo posledních míst. Čtyřdenní tábor určený pro děti od šesti let vyjde na 1990 korun na týden.

Související

Více souvisejících

dětské tábory děti

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 25 minutami

před 47 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

Putin se podivuje nad reakcemi na jaderné cvičení. Není to nic neobvyklého, jen výcvik, tvrdí

Ruský prezident Vladimir Putin dnes uvedl, že plánované vojenské cvičení, které zahrnuje nácvik použití taktických jaderných zbraní, není ničím neobvyklým. Informuje o tom agentura TASR.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy