Řadu tajemství vám prozradí v Divadle Palace. Třeba i to, jak Vetchý k hromadě prachů přišel

Praha – Divadlo Palace ve středu večer zahájí svojí devátou sezonu komedií Prachy!!!, ve které exceluje oblíbený Ondřej Vetchý. Řadu populárních hereckých osobností uvidíte na prknech tohoto pražského divadla v průběhu celé sezony.

V nové sezoně se v Divadlo Palace odehraje několik premiér, řada představení, která se již notně zabydlela na repertoáru, ale s jednou hrou se zde také rozloučí.

Ve středu 10. září zahájí sezonu 2014/2015 komedie Prachy!!!, ve které přijde Ondřej Vetchý k balíku peněz jako slepý k houslím. Stačilo si jen v hromadné dopravě prohodit kufřík. Tato nešťastná (nebo snad nikoli?) náhoda rozehraje kolotoč plný nečekaných okamžiků.

Repertoár divadla

Divadlo nacházející se na Václavském náměstí v pasáži Jalta se ve svém repertoáru zaměřuje na komedie, které vycházejí z klasických životních situací. Nejeden divák se tak v nějaké z postav najde.

Stejně jako v minulých sezonách se můžete těšit na komedii Líbánky s podtitulem Láska ať jde k čertu, ve které uvidíte skvělého Jiřího Langmajera, Jitku Čvančarovou, Ivanu Jirešovou a Kláru Issovou.

Manželský poker uvedli v Divadle Palace prvně na jaře letošního roku. Poker se životem v komedii rozehraje Daniela Šinkorová, Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, a slovenská herečka Andrea Kerestéšová, pro kterou je to debut na prknech, co znamenají svět.

Psali jsme:
Langmajer: Hrajeme poker, ale bez karet
 

Tři varianty jednoho večírku prožijí dva manželské páry ve hře 3 verze života od Yasminy Rezy. Pikantní je, že obsazení komedie tvoří dva partnerské páry David Prachař a Linda Rybová, Jana Janěková ml. a Igor Chmela.

Klasického téma vztahu muže a ženy se velmi rozsáhle chopí hudební komedie Miluju Tě, ale ... , ve které září Tereza Kostková nebo Daniela Šinkorová, Roman Vojtek, Lumír Olšovský a Kateřina Šildová. Dohromady vystřídají na 61 kostýmů, neboť v komedii prožijí od puberty až po zralý věk za klavírního doprovodu Petra Vondráčka.

A do pyžam! Již po čtyřsté se do nočních košil a pruhovaných pyžam převléknou Jiří Langmajer, Kateřina Brožová, Kateřina Hrachovcová a další. Tato komedie se na prknech Divadla Palace odehrála poprvé v roce 2003 a letos ji čeká výjimečná repríza.

Konec minulé sezony patřil komedii o zákulisí divadelního souboru S nebo bez?. Režisérkou a protagonistkou hlavní role je Vanda Hybnerová, která si k sobě přizvala vynikající herce s vybroušeným smyslem pro humor - Jakuba Žáčka, Vojtu Záveského, Lucii Kašiarovou a Richarda Trsťana.

Psali jsme: Vanda Hybnerová: Jsme náročnější než Francouzi
V divadle doplatili na herce amatéra
 

Inscenaci Heslo Morálka by neměli vynechat obdivovatelé Nely Boudové a Miroslava Etzlera. Zapomenout bychom neměli ani na příběh o lásce a válce, Africká královna s Lindou Rybovou a Hynkem Čermákem nebo evergreen v repertoáru Divadla Palace komedii Miláček Anna, ve které září Martina Hudečková v titulní roli.

Derniéra

V listopadu čeká jednu z her poslední představení. V pondělí 3. listopadu bude mít derniéru komedie Opona nahoru, kterou režíroval David Prachař. Osudovými ženami, z nichž všechny touží dědit po nebožtíkovi, se na prknech Divadla Palace staly Kateřina Winterová, Jana Krausová, Jaroslava Obermaierová, Lucie Polišenská a Linda Rybová.

Premiéra

Pondělí 1. září nebyl jen první školní den, ale i den první čtené zkoušky hry V sobotu nekradu, která bude mít premiéru v prosinci. Pod režijním vedením Romana Štolpy se představí Hynek Čermák, Otakar Brousek ml., Valerie Zawadská, Daniela Choděrová, Anna Kulovaná, Ivana Stejskalová a Miloslav Mejzlík.

Další premiéry jsou v Divadle Palace naplánované na druhou polovinu sezony 2014/2015.

Další divadelní soubory v Palace

Stálé pražské působiště mají v Divadle Palace, které má motto divadlo na dosah, také hry spřátelených hostujících souborů.

Hned na konci září zde bude mít premiéru inscenace Úča musí pryč s Davidem Prachařem, Janou Janěkovou ml., Petrou Špalkovou, Kateřinou Winterovou, Lindou Rybovou, Igorem Chmelou a dalšími.

Premiéru zde budou mít také inscenace Klíče na neděli a Do ložnice vstupujte jednotlivě divadelní společnosti Háta. V komedii Agentury Harlekýn V Paříži bych tě nečekala, tatínku uvidíte Petra Nárožného.

Inscenaci slavné francouzské komedie Chlap na zabití, která bude uvedena pod hlavičkou Pantheon Production a které se režijně ujme Jakub Nvota, si možná vybaví pamětníci stejnojmenného filmu z roku 1973, s Lino Venturou a Jacquesem Brelem. Naši diváci se budou moci těšit na Filipa Blažka s Miroslavem Vladykou, kterým budou sekundovat Jaroslav Šmíd a Betka Stanková.

Související

Více souvisejících

Divadlo Palace

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

Policie SR, ilustrační fotografie.

Atentát na Fica: Vyšetřuje se i teorie, že pachatel nebyl osamělým vlkem

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

Aktualizováno včera

Ebráhím Raísí

Írán se obává o prezidenta Raísího. Prezidentský vrtulník havaroval

Nejasný je osud iránského prezidenta Ebráhíma Raísího po havárii jednoho ze tří vrtulníků v konvoji, který politika převážel. Íránská média zprvu podle světových agentur informovala o "tvrdém přistání". Úřady se strojem ztratily kontakt, probíhá rozsáhlé pátrání. Raisí má být v ohrožení života. 

včera

Natálie Grossová ve filmu Společně sami.

RECENZE: Nesoudný produkt Společně sami se neměl dostat do kin

Stává se už jen velmi málo, aby se do českých kin dostal film, jehož kvality jsou k samotnému promítání zkrátka nedostačující. Řemeslnou neschopností počínaje, zcela otupujícím dějem a neexistující pointou konče. Většina těchto projektů je navázaná na jména Evy Toulové a Tomáše Magnuska. Novinka Společně sami do této kategorie bohužel spadá.

včera

Zbyněk Stanjura

Stanjura by uvítal odchod Pavla Novotného z ODS

Ministr financí a místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se Pavel Novotný rozhodl sám ze strany odejít. Stanjura to řekl v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce.

včera

včera

David Pastrňák

Pastrňák se Zachou prošli zdravotní prohlídkou a jsou blízko účasti na domácím MS

Největší česká hokejová hvězda David Pastrňák je blízko tomu, aby mohla být v pondělí přivítána v Praze, kde by se připojila k národnímu týmu na mistrovství světa. Poté, co útočník se svým Bostonem vypadl z play-off kanadsko-americké NHL, měl nyní projít bez problémů nezbytnou zdravotní prohlídkou a na základě toho ho tak jeho zaměstnavatel může uvolnit. Zdravotní prohlídkou pak prošel i další bostonský medvěd Pavel Zacha.

Aktualizováno včera

včera

včera

Peter Pellegrini

Pellegrini: Někteří politici nejsou schopni sebereflexe. Na kulatý stůl nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

včera

včera

včera

Bouřka, ilustrační fotografie.

Počasí: V Česku dnes udeří bouřky. Meteorologové upřesnili výstrahu

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.

včera

Robert Fico

Fico je mimo ohrožení života, oznámili lékaři

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD), který se ve středu stal obětí atentátu, je aktuálně mimo ohrožení života, uvedl v neděli vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Ficův stav je ale nadále vážný. 

včera

Policie SR, ilustrační fotografie

Slovenská policie obvinila lidi, kteří schvalovali atentát na Fica

Slovenská policie obvinila tři lidi, kteří na sociálních sítích schvalovali středeční atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová. Obvinění jsou v cele předběžného zadržení, informovala agentura TASR. Fico je hospitalizován v nemocnici v Banské Bystrici ve vážném, nicméně stabilizovaném stavu. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Tornádo na Ústecku se potvrdilo. Pohybovalo se i přes tok Labe

Podezření na sobotní výskyt tornáda na Ústecku se potvrdilo, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Tornádo se pohybovalo i přes říční tok. Experti se chystají na terénní průzkum místa. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy